• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.1 UTF8 Problem? Posting Link Returns Errors

taylor_smith

Well-known member
#1
For some reason, we cannot type http://ultimaonline.jp as a link on our fora. We can type uo japan and add the link through the url button. We can type any of the rest of the url--http://ltimaonline.jp works and shows in a preview--but as soon as you put the whole thing in, it disappears from preview. If you actually make the post, it throws up a whole list of errors.
Mysqli statement execute error : Incorrect string value: '\x83E\x83\x8B\x83e...' for column 'message' at row 1
  1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
  2. Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
  3. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
  4. Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1591
  5. XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1580
  6. XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1381
  7. XenForo_DataWriter->save() in DigitalPointSpy/DataWriter/DiscussionMessage/Post.php at line 7
  8. DigitalPointSpy_DataWriter_DiscussionMessage_Post->save() in XenForo/DataWriter/Discussion.php at line 415
  9. XenForo_DataWriter_Discussion->_saveFirstMessageDw() in XenForo/DataWriter/Discussion.php at line 363
  10. XenForo_DataWriter_Discussion->_postSave() in XenForo/DataWriter.php at line 1385
  11. XenForo_DataWriter->save() in XenForo/ControllerPublic/Forum.php at line 490
  12. XenForo_ControllerPublic_Forum->actionAddThread() in XenForo/FrontController.php at line 310
  13. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
  14. XenForo_FrontController->run() in /data/sites/stratics.com/community/index.php at line 13
Any ideas?
 

taylor_smith

Well-known member
#5

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#6
Thanks, Jake. We don't have phpMyAdmin installed. Our sysop does everything with SQLYog or in a virtual machine. What should I tell him to look for? To ensure that the title field in xf_post is "utf8_general_ci"?
You can download and install PMA:

http://www.phpmyadmin.net/home_page/index.php

Or use the script I attached at the end of that thread to update the entire database:

http://xenforo.com/community/thread...ease-try-again-later.14832/page-2#post-196557