1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Unable to send emails

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by DaveL, Jan 11, 2015.

  1. DaveL

    DaveL Well-Known Member

    Hi,

    I had [bd] mails installed on my forum. Since I disabled that mod I then get this server error when people try to send messages

    Code:
    Zend_Mail_Transport_Exception: Email to myemail@gmail.com failed: Unable to send mail. - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137
    Generated By: Unknown Account, 1 minute ago
    Stack Trace
    #0 /home/airportc/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Sendmail->_sendMail()
    #1 /home/airportc/public_html/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
    #2 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Model/MailQueue.php(71): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Sendmail))
    #3 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.9999990463257)
    #4 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(256): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.9999990463257, '')
    #5 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(390): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999990463257, '', false)
    #6 /home/airportc/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(335): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
    #7 /home/airportc/public_html/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
    #8 {main}
    Request State
    array(3) {
    ["url"] => string(39) "http://airportcitygame.com/deferred.php"
    ["_GET"] => array(0) {
    }
    ["_POST"] => array(4) {
    ["_xfRequestUri"] => string(26) "/conversations/add?to=Dave"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
    }
    }
    Prior to having the mod installed, everything worked fine. Since disabling it, no emails will go through!

    Dont suppose anyone can shed any light on what may be causing it?
     
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    That's just using PHP mail() to send the email which passes off to a sendmail equivalent. It only tells us whether that accepted the mail for sending; if it doesn't, this error is logged. Any more specific errors would need to be found in your server's mail log.
     

Share This Page