1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Unable To Install Add-Ons

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Xarcell, Nov 8, 2010.

  1. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    Using fresh install of Beta 2, I am unable to install any add-ons. I get the following error:

    Add-On's I've tried:
    I tried searching for a solution, but couldn't find any positive results.
  2. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    Ok I found in another topic to try adding this to the config file. So I did. All the add-ons give the same error.

    Now my error says:
    SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: /tmp/phpO0UUrj:1: parser error : Start tag expected, '<' not found
    1. [*]XenForo_Application::handlePhpError()
      [*]SimpleXMLElement->__construct() in XenForo/Model/AddOn.php at line 158
      [*]XenForo_Model_AddOn->installAddOnXmlFromFile() in XenForo/ControllerAdmin/AddOn.php at line 180
      [*]XenForo_ControllerAdmin_AddOn->actionInstall() in XenForo/FrontController.php at line 303
      [*]XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
      [*]XenForo_FrontController->run() in /home/xarcell/public_html/xarchology.com/admin.php at line 13
  3. Lawrence

    Lawrence Well-Known Member

    I just downloaded one of the Add-ons you listed above and it installed correctly. It sounds like you do not have the SimpleXML PHP extension installed.
  4. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    Is that something that should be installed on my server?

    I'll discuss this with my host.
  5. Lawrence

    Lawrence Well-Known Member

    It should be as you have XenForo running on your server. :)

    Here is what I did to install TaigaChat (in this order):

    Downloaded and extracted the zip file to my PC
    Using FileZilla, uploaded the contents of the directory in the upload folder.

    Once all files were uploaded, I then imported the XML file:

    Logging in to my AdminPanel, I then selected the Install Add-on link
    Install from uploaded file, I clicked Browse, and selected the addon_TaigaChat XML in the extracted folder on my PC.
  6. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    That worked.

    I've been using SMF for so long I assumed I could just upload the compressed package.

    TaigaChat seems to be installed, but I do not see it.
  7. Lawrence

    Lawrence Well-Known Member

    Good, :)

    For that Add-on you need to make a template edit. The author of the add-on explains how to, here: http://xenforo.com/community/threads/taigachat-ajax-shoutbox.7339/
  8. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    Alright, I guess I'll take my support to that thread.

    So far, I added the code, but still no shoutbox.
  9. Xarcell

    Xarcell Well-Known Member

    Thanks for your help, I got my first add-on installed and working.

    xenForo has a little bit of a learning curve for me.

Share This Page