• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Strange message in error log

#1
Hi!

I get this message in the Server Error logs about 20 times a day:

Zend_Http_Client_Adapter_Exception: Unable to Connect to tcp://www.gravatar.com:80. Error #0: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution - library/Zend/Http/Client/Adapter/Socket.php:235


Stack Trace
#0 /home/mysite/public_html/library/Zend/Http/Client.php(973): Zend_Http_Client_Adapter_Socket->connect('www.gravatar.co...', 80, false)
#1 /home/mysite/public_html/library/XenForo/Model/Avatar.php(457): Zend_Http_Client->request('HEAD')
#2 /home/mysite/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Register.php(199): XenForo_Model_Avatar::gravatarExists('fw.er5.46s.df@g...')
#3 /home/mysite/public_html/library/XenForo/FrontController.php(310): XenForo_ControllerPublic_Register->actionRegister()
#4 /home/mysite/public_html/library/XenForo/FrontController.php(132): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#5 /home/mysite/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#6 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(39) "http://www.mysite.com/register/register"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(13) {
["username"] => string(13) "broolasebrasy"
["email"] => string(23) "fw.er5.46s.df@gmail.com"
["password"] => string(10) "zgr797ZcfG"
["password_confirm"] => string(10) "zgr797ZcfG"
["dob_month"] => string(1) "8"
["dob_day"] => string(2) "19"
["dob_year"] => string(4) "1984"
["gender"] => string(4) "male"
["timezone"] => string(16) "Asia/Vladivostok"
["hash"] => string(0) ""
["agree"] => string(1) "1"
["submit"] => string(6) "G? med"
["_xfToken"] => string(0) ""
}
}


The array looks different all the time. Seems like some spammers.. but why are they in that case showing in the error logs? I use KeyCaptcha to keep the spammers away.

Why are I getting these server error logs and could I stop it some way?
 

Jake Bunce

XenForo moderator
Staff member
#2
The gravatar connection is failing. That's an optional service for user avatars. It's an issue with their service. Probably ignore it. Not much you can do.