• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 SMTP errors

#1
Try with Mandrill and Amazon SES, always the same error(s):

Code:
Zend_Mail_Protocol_Exception: Queued, Email to xxxxxx@ymail.com failed: No connection has been established to email-smtp.eu-west-1.amazonaws.com - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:319

Stack Trace
#0 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(338): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_send('RSET')
#1 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(220): Zend_Mail_Protocol_Smtp->rset()
#2 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#3 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#4 /home/portab/public_html/library/SV/EmailQueue/XenForo/Model/MailQueue.php(149): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#5 /home/portab/public_html/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): SV_EmailQueue_XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.9999969005585)
#6 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.9999969005585, '')
#7 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999969005585, '', false)
#8 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#9 /home/portab/public_html/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#10 {main}
Code:
Zend_Mail_Protocol_Exception: Queued, Email to xxxx@gmail.com failed: Could not open socket - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:277

Stack Trace
#0 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(167): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_connect('ssl://email-smt...')
#1 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(216): Zend_Mail_Protocol_Smtp->connect()
#2 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#3 /home/portab/public_html/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#4 /home/portab/public_html/library/SV/EmailQueue/XenForo/Model/MailQueue.php(149): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#5 /home/portab/public_html/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): SV_EmailQueue_XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.9999969005585)
#6 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.9999969005585, '')
#7 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999969005585, '', false)
#8 /home/portab/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#9 /home/portab/public_html/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#10 {main}
I try with SSL, TSL and no encryption. What can be?
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
Is mail being sent successfully at all?

These look like firewall issues causing the outbound connection to be blocked.