• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Server error

dutchbb

Well-known member
#1
Server Error

Mysqli statement execute error : Lock wait timeout exceeded; try restarting transaction

Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 661
Zend_Db_Adapter_Abstract->delete() in XenForo/DataWriter.php at line 1825
XenForo_DataWriter->_delete() in XenForo/DataWriter.php at line 1778
XenForo_DataWriter->delete() in XenForo/Model/Post.php at line 1210
XenForo_Model_Post->deletePost() in XenForo/ControllerPublic/Post.php at line 351
XenForo_ControllerPublic_Post->actionDelete() in XenForo/FrontController.php at line 351
XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
XenForo_FrontController->run() in /var/www/forum.bodybuilding.nl/public_html/index.php at line 13

Error Info:

Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Lock wait timeout exceeded; try restarting transaction - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
Generated By: ****, 1 minute ago

Stack Trace
#0 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
#1 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
#2 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(661): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('DELETE FROM `xf...')
#3 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/DataWriter.php(1825): Zend_Db_Adapter_Abstract->delete('xf_post', 'post_id = 93188...')
#4 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/DataWriter.php(1778): XenForo_DataWriter->_delete()
#5 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/Model/Post.php(1210): XenForo_DataWriter->delete()
#6 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Post.php(351): XenForo_Model_Post->deletePost(9318827, 'hard', Array, Array)
#7 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/FrontController.php(351): XenForo_ControllerPublic_Post->actionDelete()
#8 /var/www/forum.****.nl/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#9 /var/www/forum.****.nl/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#10 {main}

Request State:

array(3) {
["url"] => string(49) "http://forum.****.nl/posts/9318827/delete"
["_GET"] => array(1) {
["/posts/9318827/delete"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(4) {
["hard_delete"] => string(1) "1"
["_xfConfirm"] => string(1) "1"
["_xfToken"] => string(8) "********"
["redirect"] => string(23) "topics/tapatalk.390415/"
}
}




Is there a way to prevent this from happening again? I've experienced it a few times now.
 

dutchbb

Well-known member
#2
So, do I need to increase "Lock wait timeout" or is there any underlying problem causing slowdowns like this (network or software problem?)