1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 Problem with registration Email

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Motobaka, Jul 18, 2013.

  1. Motobaka

    Motobaka Active Member

    Zend_Mail_Transport_Exception: Unable to send mail. - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137
    Generated By: Unknown Account, Yesterday at 2:08 AM

    Any idea why might that be?
     
  2. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

  3. Motobaka

    Motobaka Active Member

    Could this be associated with that?

    [Wed Jul 17 20:54:49 2013] [notice] cannot use a full URL in a 401 ErrorDocument directive --- ignoring!
     
  4. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    Doubtful. Looks like your Error Documents are incorrectly configured tho. I don't have much experience with emails myself.
     
    Motobaka likes this.
  5. Motobaka

    Motobaka Active Member

    This might be a completely dumb question but: The phpmyadmin password was changed do you think this might have something to do with this?
     
  6. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    No. PhpMyAdmin is used to administer your databases. What are your email settings in the options?
     
  7. Motobaka

    Motobaka Active Member

    Just have my email and the predetermined protocol.
     
  8. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Make sure your username for the email account is correct (usually username@mailserver.xxx)
    Make sure that the SMTP server is correct (usually smtp.domain.com)
    Make sure that the port you are using is correct.
    Make sure that SSL/TLS selection is correct for your SMTP server.
    Are you using a shared hosting SMTP server (for your domain) or are you using gmails hosted apps smtp?
     
    Motobaka likes this.
  9. Motobaka

    Motobaka Active Member

    shared hosting SMTP server
     
  10. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Have you checked with your support folks at the hosting site to ascertain what the mailserver setup for SMTP should be (port #, SSL/TLS, server name, and login credential semantics)?
    What hosting company is it?
     
  11. Motobaka

    Motobaka Active Member

    I´m going to do just that. Thanks for the tips.

    Bluehost.
    Might it be that there were too many mails sent? I have about 100 not sent mails, and it was working ok before. We had a promotion running yesterday.
     
  12. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Very likely could be. A lot of the low budget hosts limit email deliveries from what I have seen.
    https://my.bluehost.com/cgi/help/119
    http://www.bluehostforum.com/showthread.php?22148-Bluehost-Email-Send-Limit-what-is-it
    http://www.emailaddressmanager.com/tips/server-smtp-limit.html
    https://my.bluehost.com/cgi/help/469
     
    Jeremy and Motobaka like this.
  13. Motobaka

    Motobaka Active Member

    Thank you for the information.


    Now I have a lot of users not validated. Would it be a good solution to validate them? I can find them through the users search but don’t know if there is a simple way to validate them in bulk.
     
  14. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    If you want them to validate, then they should be able to have their email validation resent to them if I remember correctly. I can't remember if that is an add-on or core to tell you the truth. You can contact BlueHost and ask them to up the limits (I think they will go up to 750), and explain to them you run a forum and use email for validation.
     
    Motobaka likes this.
  15. Motobaka

    Motobaka Active Member

    Thanks.
    I’ll look for the resending of the email or validate them manually. I will also ask Bluehost for the email upgrade.


    You both have been very helpful, much appreciated.
     

Share This Page