• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Not a bug Possible memcache bug

#1
Hello,

I have a potential bug in memcache. Memcache seems to be working quite well although this error is appearing occasionally. I wondered if this was connected to the size of the packet. Would appreciate some feedback?

Thanks

Code:
ErrorException: Memcache::get() [<a href='memcache.get'>memcache.get</a>]: Server 192.168.0.11 (tcp 11211) failed with: Connection timed out (110) - library/Zend/Cache/Backend/Memcached.php:180
Generated By: Unknown Account, Yesterday at 8:58 PM
Stack Trace
#0 [internal function]: XenForo_Application::handlePhpError(8, 'Memcache::get()...', '/home/sites/avf...', 180, Array)
#1 /home/sites/avforums/public_html/library/Zend/Cache/Backend/Memcached.php(180): Memcache->get('xf_data_options')
#2 /home/sites/avforums/public_html/library/Zend/Cache/Core.php(303): Zend_Cache_Backend_Memcached->load('xf_data_options', false)
#3 /home/sites/avforums/public_html/library/XenForo/Model/DataRegistry.php(87): Zend_Cache_Core->load('data_options')
#4 /home/sites/avforums/public_html/library/XenForo/Dependencies/Abstract.php(144): XenForo_Model_DataRegistry->getMulti(Array)
#5 /home/sites/avforums/public_html/library/XenForo/FrontController.php(127): XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData()
#6 /home/sites/avforums/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#7 {main}
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
This is just an indication that the connection to your Memcache server failed. No different than the connection to MySQL (or elasticsearch) failing.
 
#3
Hi Mike,

Thanks for coming back to me.

That is what I originally suspected but the connection issues have been resolved. The only memcache related issues issues now seem to mention xf_data_options. Could this be to do with the packet size?

Cheers

Tim