1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fixed Permissions trouble...

Discussion in 'Media Gallery Resolved Bugs' started by Chassey Group, Jan 4, 2015.

  1. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Hi! We are using the Media Gallery as a photo contest. I believe we have the permissions set properly
    , but when a registered member tries to upload an image to an album they get this after pressing the "upload image" button:
    forum.jpg
    When I do the same with my Admin account, I get this:
    forum2.jpg

    My permissions for "registered user" look like this:
    forum3.jpg

    Thanks for any help :)
     
  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    A screenshot of the gallery permissions using the Analyze Permissions feature would be preferable. It will give more detail.
     
  3. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Oh gosh...our much "better than me" at tech stuff gal is from Ireland & is probably sound asleep.

    I will try :)

    Thanks Chris D!
     
  4. Chassey Group

    Chassey Group Member

    I *think* this is what you want?

    forum5.jpg
     
  5. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Last edited: Jan 4, 2015
  6. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Still working on this, and can't figure it out :(
     
  7. boban

    boban Well-Known Member

    Make sure you have the right album's privacy setting.
     
    Chassey Group likes this.
  8. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Yes. The albums privacy settings are correct. Thanks.
     
  9. Chassey Group

    Chassey Group Member

    I changed the permissions so that 'Registered User' is allowed to Create an Album and it now works as expected allowing registered users to upload images to albums that we have created. However, we don't want them to be able to create their own albums. Is this a bug, or is it supposed to work like this? Or are we doing something wrong?
    Thank You :)
     
  10. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Do registered members have permission to add media into any categories?

    Edit the category in the Admin CP to see the category permissions.
     
  11. Chassey Group

    Chassey Group Member

    @Chris D Sorry - I'm confused.

    We don't have any gallery categories. Or is that not what you meant?
     
  12. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    You don't have any categories and you don't allow people to use albums?

    You need one or the other or there is nowhere to
    upload anything to.
     
  13. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Hi Chris.

    Maybe we have misunderstood how it works.

    What we are trying to do is allow registered members to add media to an album that we (admin) have created. But not to be able to create their own albums.

    We do have an album, that we have set up so everyone can view and members can add media. But it seems that members can add media to this existing album only if they have permission to create their own albums. Is that right?
     
  14. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    I apologise, I realise what's going on now.

    Yes, there is a bug here.

    The workaround I would recommend at the moment is to actually set up a category that members can view and add media to. Once the bug is fixed (in the next version) you should be able to run your next photo contest as originally planned. It's worth noting that you can indeed move media items from a category to an album so you could eventually do that and delete the category if desired.
     
    Chassey Group likes this.
  15. Chassey Group

    Chassey Group Member

    Thanks for responding so quickly, Chris. At least we know what's going on now and can work around it for now. :)
     
  16. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    This is fixed for the next release, thank you.
     
    Chassey Group likes this.

Share This Page