1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 Permission Problem...

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by robdog, May 1, 2013.

  1. robdog

    robdog Well-Known Member

    I recently upgraded to 1.1.4 and now the post button and reply boxes do not show up for users.

    However, if I "test" a users permissions, both of those items will show up.

    Anyone run into this issue before???
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    I have not heard of an upgrade modifying permissions.

    Do you have any outdated templates?
    Any add-ons installed which may have affected it?
     
  3. robdog

    robdog Well-Known Member

    I do have modified templates and a number of add-ons. I am going to be disabling all add-ons and going through the templates 1 at a time and report back, but really stumped on this one.
     
  4. robdog

    robdog Well-Known Member

    So far disabling all add-ons doesn't bring back the post button or reply box.
     
  5. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Have you tried creating a new style - based on the default (1.1.4) - to see if that cures the problem? (It should at least let you know if it's a template issue)
     
  6. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    How do the actual usergroup permissions look?
    Is the permission still set as it was before the upgrade?
     
  7. robdog

    robdog Well-Known Member

    Creating a new style didn't bring back the post button or the reply box.
     
  8. robdog

    robdog Well-Known Member

    I didn't change the permissions before or after the upgrade. I have been going through them now to make sure everything is good, but just not sure how to get it fixed.

    It is weird that if I test a users permissions, the button and reply box shows up.
     
  9. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Is every user affected?
    Including yourself?
     
  10. robdog

    robdog Well-Known Member

    I am a super admin and I don't even have permission to see the button or reply box, lol. DOH!

    So yes to your question Brogan.
     
  11. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Then it can only be either:
    • permissions
    • outdated templates
    • conditional statements
     
  12. robdog

    robdog Well-Known Member

    Yeah I am thinking the same thing. I just don't know why it works when I "test" a users permissions. Then I get out of test mode and it doesn't work. :(
     
  13. robdog

    robdog Well-Known Member

    okay this might be part of the issue. I have 500 records in my user table but it is only showing 2 total users for the count on the user's admin page.

    hhmmm....

    Any idea on what would of caused this?
     
  14. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    Check the other user tables:

    http://xenforo.com/community/threads/script-to-create-a-new-user.21286/#post-270084

    All of those tables should have the same number of records. If not then you have incomplete user profiles which will cause problems.
     
  15. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Just a note on permissions - if you've used Revoke or Never anywhere, double-check those permissions settings - I recently confused the life out of myself because I'd accidentally revoked permissions instead of inheriting them (including myself as Super Admin). (y)
     
  16. robdog

    robdog Well-Known Member

    NM... This was a user error on my end. The software/upgrade worked just fine. Completely my mistake...
     
  17. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Come on then - fess up - what happened ... :)
     
  18. robdog

    robdog Well-Known Member

    Damn... haha.

    Don't mess with the user_status column in the user table.

    I may use xenforo as a model on how to develop other sites and I am sure I modified the xenforo database when I meant to modify my 3rd party site database.
     
    CyclingTribe likes this.
  19. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Hey ... happens to the best of em - don't sweat it - and glad you got it sorted. Nice one. (y)
     
  20. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Found you a new avatar.:D
    Bad Hand day_300.png
     
    robdog and CyclingTribe like this.

Share This Page