1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 Operation timed out

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by ecko, Jan 7, 2015.

  1. ecko

    ecko Member

    when i used mass email for users i get error (Operation timed out)

  2. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    Check your server log for specific mail errors:

    Admin CP -> Tools -> Server Error Log

    How many matching users?

    Which mail server are you using? (Default or SMTP)

    Admin CP -> Home -> Options -> Email Options -> Email Transport Method

    It is likely that your mail connection is failing, is slow, or the number of emails being sent and the time required to send them exceeds the timeout of the request.

    Basically try a different mail server:

    Admin CP -> Home -> Options -> Email Options -> Email Transport Method

    The Default option is recommended and is usually faster if the local mail service has a queuing system. This would be managed by your web host or server admin.
  3. ecko

    ecko Member

    i already use The Default option and i have only 555 users

    and i dont have any server error log
  4. ecko

    ecko Member

    i try it now and after send 300 mail i get it again same error (Operation timed out)
  5. ecko

    ecko Member

    i get this error too when i try to install new style :(
  6. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Are you on a Windows server or Linux?
    Shared or VPS/Dedi.

    If shared, your node by be overloaded.

    That error appears to be a Windows Server one... and normally is a problem on your server end (your host) with either being mis-configured or overloaded.
    It could also be a router/gateway issue with your host, your ISP or even your computer.
    Try performing the actions from another computer (and if possible from another location) and see if it still happens.

    Suggestion... unless absolutely needing IIS for some reason - dump it and get on a host with a REAL operating system. ;)
    Last edited: Jan 11, 2015
    batpool52! and ecko like this.
  7. ecko

    ecko Member

    its Linux and VPS not Share
  8. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Check your firewalls then. That is typically a windows looking error.
    Have you checked your logs on the VPS? If running CSF, try disabling that and see if it works. It could also be due to your PHP timing out while waiting for the process to finish.

Share This Page