1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Not receiving alerts via ajax

Discussion in 'General XenForo Discussion and Feedback' started by Matthew Hawley, Jun 18, 2013.

  1. Matthew Hawley

    Matthew Hawley Well-Known Member

    For me alerts are not auto updating. I have to refresh the page to see new alerts. Is this happening to anyone? Would I have to have javascript enabled in my browser? Oh and this is happening on xenforo.com
     
  2. James

    James Well-Known Member

    Alerts only auto-update when you perform an AJAX request, such as viewing the member card, liking a post or posting a quick reply.

    Saving drafts also causes an alert check.
     
  3. Matthew Hawley

    Matthew Hawley Well-Known Member

    o_O I'm pretty sure it updates for conversations too...
     
  4. James

    James Well-Known Member

    It should, providing an AJAX request has triggered an alert check.
     
  5. Teapot

    Teapot Well-Known Member

    To answer that one: Yes.
     
  6. dRD

    dRD Member

    Staying on topic, I'd love to know if anyone has implemented AJAX alert check to run constantly on background, say, every 15 seconds or so? If so, tips on how you implemented it are welcome ;-)

    As we just switched to xenForo, the very first complaint was about alerts not being updated in real time -- requiring user to do something before the alerts are updated again.

    Nevermind, as always, there seems to be an add-on available to do just that:

    http://xenforo.com/community/resources/live-updates.274/

    :)
     
  7. Matthew Hawley

    Matthew Hawley Well-Known Member

    That isnt what your looking for. That just puts in the favicon.
     
  8. Jeremy P

    Jeremy P Well-Known Member

    No it doesn't. It does exactly what he wants. I use this addon.
     
    dRD likes this.
  9. Matthew Hawley

    Matthew Hawley Well-Known Member

    Oh stupid me lol. I didn't read the whole thing.
     

Share This Page