1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

not activation mail

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by gerard, May 30, 2011.

  1. gerard

    gerard Member

    Hello all

    we have a problem with registering on our site
    If you create an account with us you will hear to get an activation mail
    your mail account to register but you will not

    which could be the cause?

    We have all the mod already been deported to see that it there is but it was not

    greetings gerard
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Is email confirmation enabled?

    Are all of your email settings correct?

    Are the emails being flagged as spam? Have the recipients checked their spam folders?

    Check your mail logs to see if emails are actually being sent.
  3. gerard

    gerard Member


    they do not come into the spam folder you

    where can I find the e-mail logs?

    greetings gerard
  4. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    Are you receiving any emails from the forum? Or is the problem just with activation emails?

    The mail logs are on your web server. You will need to consult with your web host to obtain the logs.
  5. gerard

    gerard Member

    if you create an account you get no mail
    acp look in you see that there is created an account and you can manually confirm

    but that is not the intention

    maillog, you can find it in plesk?
    since I have access to

    otherwise you might just want to look for me

    greetings gerard
  6. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    Here is a guide I found for checking the mail logs on a Plesk server. You need shell access to the server:


    I like this option for testing purposes:

    Or your host should be able to get the logs for you.
  7. gerard

    gerard Member

    Hello all
    Who can help me

    I xenforo installed and there is probably something went wrong
    because the members may have to register but they get no activation email

    We have tried everything but we do not get it done.
    and that can make a ticket as I can not?

    Well I would like to remove everything and start all over again
    but no other database can be created

    Who would want to do this for me

    greetings gerard
  8. Floris

    Floris Guest

    Hey Gerard,

    Go to the xenforo.com site and click on customer section > open a support ticket.

    That said, are you sure other emails are being mailed out? Is your mail sending server running?
    If you however install fresh, you can do /install/ after removing from directory internal-data/ the install-lock.php file. If it still goes to upgrade, just replace upgrade with install in the url, the fresh install will ask to remove ALL data from the database (so in case you use that same database for other things .. back it up first).

    Also go through your admin.php > options > registration options > and make sure your preferences are set correctly.

    Good luck with XenForo.
  9. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Merged with the original thread.
  10. gerard

    gerard Member

    Hi floris

    I first was so good you could just register and you got an activation email
    but the one way or another something went wrong ..

    floris would you like to do it for me
    because I myself have no knowledge of php or xenforo

    it must me a good time to
    something goes wrong then I am dependent on others

    greetings gerard

Share This Page