• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.4 Mysqli prepare error: xf_conversation_master' is marked as crashed

sbj

Well-known member
#1
Mysqli prepare error: Table './xxx_database1/xf_conversation_master' is marked as crashed and should be repaired
Don't know why this error happened. Woke up today and saw this error.

Any clues why this happened and what to do now?

Code:
Server Error Log
Error Info
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli prepare error: Table './xxx_database1/xf_conversation_master' is marked as crashed and should be repaired - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:77
Generated By: Unknown Account, Today at 02:31
Stack Trace
#0 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/Zend/Db/Statement.php(115): Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare('\n\t\t\tSELECT\n\t\t\t\t...')
#1 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php(381): Zend_Db_Statement->__construct(Object(Zend_Db_Adapter_Mysqli), '\n\t\t\tSELECT\n\t\t\t\t...')
#2 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(478): Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare('\n\t\t\tSELECT\n\t\t\t\t...')
#3 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(808): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('\n\t\t\tSELECT\n\t\t\t\t...', Array)
#4 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/StatsHandler/Conversation.php(18): Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchPairs('\n\t\t\tSELECT\n\t\t\t\t...', Array)
#5 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Model/Stats.php(335): XenForo_StatsHandler_Conversation->getData(1435881600, 1435968000)
#6 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/CronEntry/Counters.php(26): XenForo_Model_Stats->buildStatsData(1435881600, 1435968000)
#7 [internal function]: XenForo_CronEntry_Counters::recordDailyStats(Array)
#8 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Model/Cron.php(357): call_user_func(Array, Array)
#9 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Deferred/Cron.php(24): XenForo_Model_Cron->runEntry(Array)
#10 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(294): XenForo_Deferred_Cron->execute(Array, Array, 7.9999990463257, '')
#11 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(428): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.9999990463257, '', false)
#12 /home/nginx/domains/xxx.com/public/library/XenForo/Model/Deferred.php(373): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
#13 /home/nginx/domains/xxx.com/public/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
#14 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(7) "http://"
["_GET"] => array(0) {
}
["_POST"] => array(0) {
}
}
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#2
Typically it's due to server instability.

You can try repairing the table using phpMyAdmin to see if it resolves it.