1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.3 MySQL Errors

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by wickedstangs, Apr 29, 2014.

  1. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    Server Error
    Mysqli prepare error: Table 'wsdecals_store.xf_error_log' doesn't exist

    1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
    2. Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
    3. Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
    4. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 825
    5. Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchOne() in XenForo/Model/Log.php at line 33
    6. XenForo_Model_Log->countServerErrors() in XenForo/ControllerAdmin/Home.php at line 37
    7. XenForo_ControllerAdmin_Home->actionIndex() in XenForo/FrontController.php at line 347
    8. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
    9. XenForo_FrontController->run() in /home/wsdecals/public_html/admin.php at line 13

    I am getting this error what is it? Looks like my server is going down?
    Mysqli statement execute error : Got error 122 from storage engine - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
     
  2. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    wsdecalfront.PNG I am getting this error in my Admin Control Panel..
     
  3. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Error 122 is a storage space related error, which your host will be able to help with.

    However, that shouldn't have deleted the xf_error_log table.
    Did you do anything which may have caused that?
    Any recent actions at all?
     
  4. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    I was uploading an image in the Resource center and then it crashed...
     
  5. borbole

    borbole Well-Known Member

    Can you try to re-add that table back to the db and see if it would help?
     
  6. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    This is the query to create the table:
    Code:
    CREATE TABLE xf_error_log (
            error_id INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
            exception_date INT UNSIGNED NOT NULL,
            user_id INT UNSIGNED DEFAULT NULL,
            ip_address VARBINARY(16) NOT NULL DEFAULT '',
            exception_type VARCHAR(75) NOT NULL,
            message TEXT NOT NULL,
            filename VARCHAR(255) NOT NULL,
            line INT UNSIGNED NOT NULL,
            trace_string MEDIUMTEXT NOT NULL,
            request_state MEDIUMBLOB NOT NULL,
            PRIMARY KEY (error_id),
            KEY exception_date (exception_date)
        ) ENGINE = InnoDB CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci
     
    51463, Artenen and borbole like this.
  7. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    Got this error..
    error.PNG
     
  8. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You may need to contact your host.
    It appears there may be some database corruption and they will need to investigate.
     
  9. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    can they restore my database or can I with wsdecal_store.sql?
     
  10. wickedstangs

    wickedstangs Well-Known Member

    nice, I restored the wsdecal_store.sql I had and it looks to be working again... Thanks for your help @Brogan
     
  11. vinafix

    vinafix Active Member

    I Help

    Mysqli prepare error: Table 'datavina.xf_error_log' doesn't exist in engine

    1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
    2. Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
    3. Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
    4. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 825
    5. Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchOne() in XenForo/Model/Log.php at line 33
    6. XenForo_Model_Log->countServerErrors() in XenForo/ControllerAdmin/Home.php at line 37
    7. XenForo_ControllerAdmin_Home->actionIndex() in XenForo/FrontController.php at line 347
    8. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
    9. XenForo_FrontController->run() in /home/vinafix.vn/public_html/admin.php at line 13
    Screen Shot 2014-12-20 at 1.32.49 AM.png
     
  12. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    I have responded to your ticket.
     
  13. vinafix

    vinafix Active Member

    Server Error
    Mysqli prepare error: Table 'datavina.xf_error_log' doesn't exist in engine

    1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_prepare() in Zend/Db/Statement.php at line 115
    2. Zend_Db_Statement->__construct() in Zend/Db/Adapter/Mysqli.php at line 381
    3. Zend_Db_Adapter_Mysqli->prepare() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 478
    4. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 825
    5. Zend_Db_Adapter_Abstract->fetchOne() in XenForo/Model/Log.php at line 33
    6. XenForo_Model_Log->countServerErrors() in XenForo/ControllerAdmin/Home.php at line 37
    7. XenForo_ControllerAdmin_Home->actionIndex() in XenForo/FrontController.php at line 347
    8. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
    9. XenForo_FrontController->run() in /home/vinafix.vn/public_html/admin.php at line 13

    Screen Shot 2014-12-20 at 9.29.22 AM.png
     
  14. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    As said in your ticket, based on your explanation, it appears that you have DB corruption and only your host will be able to help.
     
  15. 51463

    51463 Well-Known Member

    I just had this problem. I was not able fix it via php my admin. I tried to drop it via phpmyadmin and it wouldn't drop, because it already exists, i tried to create it and it wouldn't create because it already existed

    i had to get right down and dirty and into the mysql program command line program!

    i used the command:

    DROP TABLE xf_error_log;

    and it said query ok,

    then i went to phpmyadmin and i enter Borgon's code in the sql query box and it worked!

    my admin panel finally worked! luckily i am getting better at the command line

    not sure what caused it, but it happend after i updated a bunch of add-ons, not sure if i removed some also,

    but it's working, hopefully this helps someone in the future

    my version was 1.5.1.12
     

Share This Page