1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Like bar not showing up

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by alex.tsakiris, Oct 26, 2013.

  1. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    this is a total newb question, but I'm running the demo, and I don't seeing the like/unlike bar under posts? what am I missing?

    Alex
     
  2. Liam W

    Liam W Well-Known Member

    Do you mean the bar that shows who has liked the post, or the like link?

    The bar only appears when someone liked the post, and the link only shows if the person has permission to like the post.

    Liam
     
  3. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    shouldn't I be able to like my own post when logged into the demo. I also have the full version installed and can't seem to find the likes on there either.

    I think there's some other very simple (very dumb) mistake I'm making, but I don't know what it is?
     
    Last edited: Oct 26, 2013
  4. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I know you have a ticket about this, but there seems to be an implication that you're trying to like your own posts. You can't do that.
     
  5. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    Hi Mike... ok... but I also created another account and logged from there (with a different browser too).

    Again, I think it's something very basic that I'm missing, but I just can't see any likes?
     
  6. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    Can you see them on a default style?
     
  7. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    nope... and I just installed it so everything is basically default.
     
  8. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    Do you see the link to like a post? Did you set the appropriate "like posts" permission?
     
    alex.tsakiris likes this.
  9. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

  10. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    You can't like your own posts.
     
    Amaury likes this.
  11. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    I logged in from another account to test... same.
     
  12. Liam W

    Liam W Well-Known Member

    Does the other account have 'like posts' permission?

    Use the permissions analyzer to check why they don't.

    Liam
     
  13. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I just logged into your forum from the details in your ticket.

    You have installed the "post ratings" add-on. The purpose of that add-on is to override the standard like functionality.
     
    alex.tsakiris, Amaury and Liam W like this.
  14. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    If you have installed Post Ratings you need to go into the ACP -> Appearances -> Style Properties -> Message Elements and select
    Show author total received ratings
    Show author total received ratings as bar

    screenshot.png
     
  15. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    Thx Mike... you're right... when I disable Post Rankings Likes show up. I'll post a question on their forum.
     
  16. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    thx. did this. am now able to see the total like and realted info, but can't see the like bar/link when post ratings is enabled... the linke links shows up when Post Ratings is disabled, but does not show when enabled.
     
  17. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    If you are talking about the hyperlink that appears when you use the built in likes function on the actual number of likes in the user postbit - the Post Ratings does not link. If you go into the actual user profile then you see a list on the left hand side of their profile breaking down the likes that they have received.
     
  18. alex.tsakiris

    alex.tsakiris Member

    Luke @ Post Ratings told me that the default permissions are set to deny. All better now.

    Many thx for all the help.
     

Share This Page