1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Letting Google AdSense index your private boards

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by Jesepi, Nov 9, 2011.

  1. Jesepi

    Jesepi Well-Known Member

    I would like to have more relevant ads in the private areas of my site that google can not index. AdSense has a tool where you can give login credentials for the adsense bot to enter your private forums and crawl content for more relevant ads, while not having them show up on search results.

    Does anyone know the correct values to enter into this form? The plaintext password for a user does not work.
     

    Attached Files:

  2. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    Cool feature.

    Restricted Directory or URL: the URL of your private forum

    Login URL: http://www.yoursite.com/forum/index.php?login/login

    Login method: POST

    Parameters:

    login = username here
    password = password here
    redirect = http://www.yoursite.com/forum/index.php

    The "redirect" parameter might not be required, but in my testing with a regular browser I encountered redirect problems when submitting the form without a redirect specified.
     
  3. Jesepi

    Jesepi Well-Known Member

    The redirect isn't working, as the : character isn't allowed in that field. I'll leave it off for now and see if it works.
     
  4. DRE

    DRE Well-Known Member

    Oh snap. Let us know if it works I want to try this.
     
  5. Euroman

    Euroman Active Member

    I can't get Adsense to show on my forum - I now have a default style and still no show. The code works on wordpress fine. But here it's just a white space.

    Code:
    <xen:hook name="ad_sidebar_top" />
    <script type="text/javascript"><!--
    google_ad_client = "ca-pub-2340283517533441";
    /* mlm-forums */
    google_ad_slot = "8848259061";
    google_ad_width = 250;
    google_ad_height = 250;
    //-->
    </script>
    <script type="text/javascript"
    src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
    What can I do to fix this?
     
  6. DRE

    DRE Well-Known Member

    If you just created an ad, you have to wait for it to load. Check back in an hour or so.
     
  7. Euroman

    Euroman Active Member

    How come the same code is showing on an other site but not on the forum?
     
  8. DRE

    DRE Well-Known Member

    I've noticed that too but that's just the way it's worked in my experience. Is it showing up now?
     
  9. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    Question. If I have adult content in a private board but not on the rest of the site, can I be banned by adsense?
     
  10. DRE

    DRE Well-Known Member

    Your ads must not be on the same page as adult content. Use a conditional to keep the ads from showing on that private subforum.
     
  11. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    How do I use a conditional?

    Also what do I do if a member posts adult content on a page that has ads and a moderator doesnt catch it?
     
  12. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

  13. Euroman

    Euroman Active Member

    Thanks. I will check that out.

    The add is on the front page of the forum and bottom in the side bar.
     
  14. Rho Delta

    Rho Delta Well-Known Member

    which add on are you using to display your advertisements?
     
  15. Euroman

    Euroman Active Member

    I'm in templates

    ad_sidebar_bottom

    In that box I just added the code under this one

    <xen:hook name="ad_sidebar_bottom" />
     
  16. Euroman

    Euroman Active Member

    I just tryed the adsense code you have in your sidbar on the pet board

    Same problem. Just a blank space.
     

Share This Page