• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Installation error

Spenser

Active member
#1
Hi!

I tried to install xf 1.2.4 from scratch and I am alway seeing this error after the tables are generated:
Server Error

Server Error

Mysqli statement execute error : Table 'xf_language' already exists

  1. Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 317
  2. Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
  3. Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in XenForo/Install/Model/Install.php at line 182
  4. XenForo_Install_Model_Install->createApplicationTables() in XenForo/Install/Controller/Install.php at line 206
  5. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2() in XenForo/FrontController.php at line 347
  6. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
  7. XenForo_FrontController->run() in /(...)/forum/install/index.php at line 18
I tried different Browsers (Safari, Chrome, Opera Next) but this error always shows up.

Please advice what to do.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#2
Are you clicking the continue button during the install or do you just allow the process to complete?

Drop all of the tables from the database and try again, without clicking the button.
 

Spenser

Active member
#3
That did the trick, thank you!

The Browser showed no sign, that there was work in progress and so clicking "continue" seemed to be a good idea. Maybe you could add some explaining text?

Thanks again!