1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Import Problems: Users

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by mochito, Oct 6, 2010.

  1. mochito

    mochito Member

    Hi,

    i still can't import users from old vb 3.8.6

    the following "error" occurred and ends in endless try on the same user :/
    ----
    Import Data: vBulletin 3.7/3.8

    Import Users... 993 / 1398"
    ---
    When i change the user-id manually it goes on with import, so i think there
    must be somewhere else than in vb_user a problem...

    edit: username don't have any special characters or commas on it

    gtx, juergen
     
  2. Jerry

    Jerry Well-Known Member

    Which id do you change? the source if before the import, and if so to what ?

     
  3. mochito

    mochito Member

    Hi,
    i've changed directly (online) in mysql the user_id in vb_user.

    set user_id = 994 where user_id = 993

    directly after this, user import goes on to the next users.

    So, thats why i think its checking something else in another table that produce this error.

    gtx, juergen
     
  4. Jerry

    Jerry Well-Known Member

    Thanks, will think about that when I'm looking at it.
     
  5. wiz

    wiz Member

    Holy-molly! It's actually imported all that old crap content, kudos to devs! :cool:
     
  6. mochito

    mochito Member

    *bump*
     
  7. Jerry

    Jerry Well-Known Member

    That rarely helps, though as long as all the orgional fields are there then the fix to the standard importer will work, as it will just ignore the extra fields.
     
  8. mochito

    mochito Member

    So,

    slowly i get a little bit disappointed.
    I've checked a lot of things, but i can't see a difference between other users.

    gtx, juergen
     
  9. mochito

    mochito Member

    update:
    the importer always trys to import 100 users (only users and groups, but not the avatars!).
    If i change the userid it selects the next one.
    But always it stucks and make a loop with "Import Users... 993 / 1398"and nothing happens anymore.

    gtx, juergen
     
  10. mochito

    mochito Member

    Hi.

    Again i try to make a import from a backup-database, so i deleted a lot of users and had around 30 user left in vb_user.
    But: no changes - importer stucks while user-import, the same loop (with "limited" users, only 30 users left) coming up.


    Any help from developer team requested, please.

    gtx, juergen
     
  11. Krochinzky

    Krochinzky Member

    Are you using Chrome or Safari? if so i'd try using firefox as there is a known issue with the xenforo install javascript with webkit browsers.
     
  12. mochito

    mochito Member

    Nope, normally working with Firefox, but tried in IExplorer as well....

    gtx, juergen
     
  13. Krochinzky

    Krochinzky Member

  14. Decent60

    Decent60 Well-Known Member

    Have you tried optimizing the database prior to importing?
    I know with the users table there isn't much to optimize but sometime in the table could be just misplaced.
     
  15. mochito

    mochito Member

    - Optimazing DB - yes, done manually a lot of times, also copying db to a different db :(

    - Debug mode - brings no more information

    Here's the "debug-log":
    Page Time: 0.3663s

    Memory: 4.6523 MB (Peak: 5.1264 MB)

    Queries (0, time: 0.0000s, 0.0%)

    Included Files (71, XenForo Classes: 45)

    1. admin.php
    2. library/XenForo/Autoloader.php
    3. library/XenForo/Application.php
    4. library/Zend/Registry.php
    5. library/Lgpl/utf8.php
    6. library/Zend/Config.php
    7. library/config.php
    8. library/XenForo/FrontController.php
    9. library/XenForo/Dependencies/Admin.php
    10. library/XenForo/Dependencies/Abstract.php
    11. library/Zend/Controller/Request/Http.php
    12. library/Zend/Controller/Request/Abstract.php
    13. library/Zend/Uri.php
    14. library/Zend/Controller/Response/Http.php
    15. library/Zend/Controller/Response/Abstract.php
    16. library/XenForo/Model.php
    17. library/XenForo/Model/DataRegistry.php
    18. library/XenForo/CodeEvent.php
    19. library/Zend/Cache.php
    20. library/Zend/Cache/Backend/File.php
    21. library/Zend/Cache/Backend/ExtendedInterface.php
    22. library/Zend/Cache/Backend/Interface.php
    23. library/Zend/Cache/Backend.php
    24. library/Zend/Cache/Core.php
    25. library/Zend/Db.php
    26. library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php
    27. library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php
    28. library/Zend/Db/Select.php
    29. library/Zend/Db/Expr.php
    30. library/Zend/Db/Profiler.php
    31. library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php
    32. library/Zend/Db/Statement.php
    33. library/Zend/Db/Statement/Interface.php
    34. library/Zend/Db/Profiler/Query.php
    35. library/XenForo/Options.php
    36. library/XenForo/Link.php
    37. library/XenForo/Router.php
    38. library/XenForo/Route/ResponseSuffix.php
    39. library/XenForo/Route/Interface.php
    40. library/XenForo/Route/Prefix.php
    41. library/XenForo/Route/PrefixAdmin/Import.php
    42. library/XenForo/RouteMatch.php
    43. library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php
    44. library/XenForo/ControllerAdmin/Abstract.php
    45. library/XenForo/Controller.php
    46. library/XenForo/Input.php
    47. library/XenForo/Session.php
    48. library/XenForo/Visitor.php
    49. library/XenForo/Model/User.php
    50. library/XenForo/Permission.php
    51. library/XenForo/Phrase.php
    52. library/XenForo/Locale.php
    53. library/XenForo/Install/Model/Install.php
    54. library/XenForo/Helper/File.php
    55. library/XenForo/Model/Import.php
    56. library/XenForo/ImportSession.php
    57. library/XenForo/Importer/vBulletin4.php
    58. library/XenForo/Importer/Abstract.php
    59. library/XenForo/Db.php
    60. library/XenForo/ControllerResponse/View.php
    61. library/XenForo/ControllerResponse/Abstract.php
    62. library/XenForo/ViewRenderer/HtmlAdmin.php
    63. library/XenForo/ViewRenderer/Abstract.php
    64. library/XenForo/Template/Admin.php
    65. library/XenForo/Template/Abstract.php
    66. library/XenForo/Template/Helper/Core.php
    67. library/XenForo/ViewAdmin/Base.php
    68. library/XenForo/View.php
    69. library/XenForo/Model/AdminNavigation.php
    70. library/XenForo/Debug.php
    71. library/XenForo/Route/PrefixAdmin/Development.php
     
  16. mochito

    mochito Member

    Am i the only one with this problems??
     
  17. Decent60

    Decent60 Well-Known Member

    I didn't have any problems importing 3.6k from database to database (vB3.8.4). Only other thing I could think of to do is to start with a clean XenForo installation and try again (you've prolly have done this already)
     
  18. mochito

    mochito Member

    Yep, done already.
    (deleted the full database also, not only empty the tables)
     
  19. mochito

    mochito Member

    Installed beta 2 - same problem with import :(((((((((((((((((((((((((((((((

    Still in loop.

    Import Users... 70.63% [​IMG]
     
  20. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    I would need access to your source database (and possibly the server you're doing the import, as that may be significant) to debug this issue.
     

Share This Page