1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fixed Huge load time when updating usergroup's permissions

Discussion in 'Resolved Bug Reports' started by account8226, Jun 6, 2013.

  1. account8226

    account8226 Guest

    Hello,

    When I update my members usergroups (more than 200K members), it's taking ages, and after like 30 seconds I got the following error :
    I'm on a dedicated server with 8GB ram. I don't know how it's working, but I think XenForo is updating every user's permission combination ID field, so that's why it's taking ages ?
     
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Not exactly, but it is updating a lot of records. 1.2 handles this rebuilt a bit differently so it can be broken up but it still can be an extensive process.

    In the mean time, you may just want to increase your PHP timeout.
     
    account8226 likes this.
  3. account8226

    account8226 Guest

    Great thanks for the awnser, but since there was this PHP error, do you think every members permissions were updated ?
     
  4. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Unlikely. You should save the changes again.
     
  5. account8226

    account8226 Guest

    Ok thanks you.
     
  6. account8226

    account8226 Guest

    I can confirm this as fixed in 1.2. I can know update more than 150k members' permissions a lot quicker (like 10 seconds).
     
    AlexT and Adam Howard like this.

Share This Page