1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

How to keep Elastic Search running?

Discussion in 'Enhanced Search Support' started by Big Dan, Feb 29, 2012.

  1. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Hi Guys,

    I wondering how to keep elastic search running on my server. I'm running CentOS 5.7.

    The reason I ask is my users were reporting errors with search it turned out Elastic Search wasn't running for some reason. :confused:

    I issued ./elasticsearch start and everything is working again but is there away to make sure the daemon is always running?

    Thanks,
    Dan
     
  2. Deebs

    Deebs Well-Known Member

    Big Dan likes this.
  3. Big Dan

    Big Dan Active Member

    Deebs likes this.
  4. Coop1979

    Coop1979 Well-Known Member

    Is there a deeper issue there? I've had elasticsearch go down on me twice in the last few hours. Logs don't give me any indication as to why.
     
  5. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    Nope, my Es instance has been running since December without fault.
     
  6. Coop1979

    Coop1979 Well-Known Member

    When I look at how big my ES folder is, it shows as 1.9 GB. I only gave ES 2GB of RAM to use. Could it be trying to index new posts and running into a space issue?
     
  7. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    You would get a memory related error in the ACP if that was the case.
     
  8. Coop1979

    Coop1979 Well-Known Member

    Hmm... Nope. I'm just getting

     
  9. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    When you log into ssh, is the ES serice actually stopped?

    What d the Es logs in /elasticsearch/log say?
     
  10. Coop1979

    Coop1979 Well-Known Member

    This is all it says.

    Code:
    [2012-06-01 13:59:34,087][INFO ][node                    ] [Nital, Adri] {0.18.7}[2020]: stopping ...
    [2012-06-01 13:59:34,165][INFO ][node                    ] [Nital, Adri] {0.18.7}[2020]: stopped
    [2012-06-01 13:59:34,166][INFO ][node                    ] [Nital, Adri] {0.18.7}[2020]: closing ...
    [2012-06-01 13:59:34,190][INFO ][node                    ] [Nital, Adri] {0.18.7}[2020]: closed
    
     
  11. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    Try updating to Es 19.4
     
  12. Coop1979

    Coop1979 Well-Known Member

    I found out a weird quirk - I was starting my ES instance within a Terminal window on my machine (via SSH). As soon as I closed the connection to the remote server, the ES instance was quitting.

    A normal startup of ES worked fine.
     

Share This Page