1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Header Logo is Crunched or Not Showing

Discussion in 'Styling and Customization Questions' started by Core Freedom, Dec 18, 2011.

  1. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    I followed instructions and uploaded a transparent png file to the public_html (also tried placing it directly in the library folder.

    Then went to appearance/styles/default style/style property groups/header and navigation and tried adding it using:

    http://corefreedom.com/Blueprint4Love_Translogo.png and also just using Blueprint4Love_Translogo.png

    But it won't show. What am I missing?


    header.png
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Upload the logo to your styles directory.

    Enter the path in Style Properties like so: styles/corefreedom/xenforo/Blueprint4Love_Translogo.png

    If you don't already have a directory on your server for your style, I would recommend creating one and copying all the default style directories and images to it, then updating the path in your style, like so: Style Properties -> General -> Path to Images: Styles/corefreedom

    This will prevent any custom images being overwritten during an upgrade.
     
    Core Freedom likes this.
  3. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    The graphic is in the wrong place. Plus it never goes in /library.
    Should go in:
    public_html/domain/community(or "forum")/styles/yourstyle/

    Edit, ignore.
    ^Brogan got it exactly :D
     
    Core Freedom likes this.
  4. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    Thank you both!

    I'm having a struggle when reading instructions as it 'rarely' states where exactly to put things. It usually says 'upload to directory' but when I look at the directory through Filezilla I wouldn't know that placing it in a specific place is of importance. For the pros this is a no-brainer but maybe more detailed instructions in the 'help manual' would help us non-techies. :p

    Brogan, I'm trying to switch back to the XF style template (hence I'm working on a test forum on how to do that). Do I still need to create a 'styles' directory then or is that just for custom templates?
     
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    This is because there is no "correct" place to upload images, etc. It's entirely up to you, but most people follow convention and put their logo in the style directory.

    You should always use your own style directory.

    Otherwise when you upgrade, your custom images will be overwritten, assuming they have the same names, such as logo.png, logo.og.png, etc.
     
    Core Freedom likes this.
  6. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    I changed my logo this morning, so here's a couple of screenies to help...

    ACP side
    acp_style_logo.png

    FTP side
    ftp_style_logo.png
     
    Core Freedom likes this.
  7. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    It is still not showing. From Filezilla I used the path styles/default/ and then placed it in 'xenforo.' I first created its own directory under styles/corefreedom and placed it there, but it's not showing in either place.

    Right now I'm using:

    styles/default/xenforo/Blueprint4Love_Translogo.png

    I tried renaming the logo and re-uploading it to a few places. But it's not showing. :(
     
  8. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Your path still isn't correct in Style Properties then.
     
  9. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    I created a new directory under 'styles' called 'corefreedom' and then placed the logo in there. But that's all that's in that file.Trying to use styles/corefreedom/Blueprint4Love_Translogo.png. Not working.

    I'm trying to figure out how to make a copy of the 'default' or 'xenforo' folder and place it in the corefreedom folder as well. Not sure I even need that but it's not allowing me to make copies of that folder.

    :(
     
  10. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    ^ waa! Don't do that, you'll end up with a right mess.
    I'm doing nowt for the next hour so if you want to drop me a PC with some temporary login details I'll be glad to help out?
     
    Core Freedom likes this.
  11. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    lol - it's already a mess. :eek: Here's the proof. What am I not getting?
    ftp screen shot.png
     
  12. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    Let's sort out the default style first.
    Upload the logo to styles/default/xenforo
    Then set the path and filename in ACP to:
    styles/default/xenforo/Blueprint4Love_Translogo.png
     
  13. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    did it. Still not showing. :(
     
  14. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

  15. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    Nope. For the default style, the path name is always:
    styles/default/xenforo/yourexamplelogo.png

    Failing that, I'd open a support ticket with ACP/FTP access details, so that the devs can take a quick look at, everything ;)
     
    Core Freedom likes this.
  16. Core Freedom

    Core Freedom Well-Known Member

    Okay, I will. Thank you so much for your help, you're very sweet! :D
     
  17. trilogy33

    trilogy33 Well-Known Member

    No probs, ta :)
     

Share This Page