1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

friendly url's with nginx (windows)

Discussion in 'Server Configuration and Hosting' started by h0us3cat, Dec 6, 2012.

  1. h0us3cat

    h0us3cat Member

    Code:
        server {
            listen      80;
            server_name  domain.com www.domain.com;
     
            #charset koi8-r;
     
            #access_log  logs/host.access.log  main;
     
            location / {
                try_files $uri $uri/ /index.php?$uri&$args;
                limit_rate      1200k;
                autoindex  on;
                root  E:\sites\cp;
                index  index.php index.html index.htm;
            }
     
            location /internal_data/ {
                    internal;
            }
            location /library/ {
                    internal;
            }
           
            #error_page  404              /404.html;
     
            # redirect server error pages to the static page /50x.html
            #
            error_page  500 502 503 504  /50x.html;
            location = /50x.html {
                root  E:\sites\cp;
            }
     
            # proxy the PHP scripts to Apache listening on 127.0.0.1:80
            #
            #location ~ \.php$ {
            #    proxy_pass  http://127.0.0.1;
            #}
     
            # pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000
            #
            location ~ \.php$ {
                try_files $uri /index.php
                root          E:\sites\cp;
                fastcgi_pass  127.0.0.1:9123;
                fastcgi_index  index.php;
                fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
                include        fastcgi_params;
            }
    Xenforo is installed in the root folder " E:\sites\cp".
    Result is a 404 not found.
     
  2. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

  3. h0us3cat

    h0us3cat Member

    You mean like this?
    Code:
        server {
            listen      80;
            server_name  domain.com www.domain.com.com;
     
            #charset koi8-r;
     
            #access_log  logs/host.access.log  main;
     
            location / {
                root  E:\sites\cp;
                try_files $uri $uri/ /index.php?$uri&$args;
                limit_rate      1200k;
                index  index.php index.html index.htm;
            }
     
            location /internal_data/ {
                root  E:\sites\cp;
                    internal;
            }
            location /library/ {
                root  E:\sites\cp;
                    internal;
            }
     
            # proxy the PHP scripts to Apache listening on 127.0.0.1:80
            #
            #location ~ \.php$ {
            #    proxy_pass  http://127.0.0.1;
            #}
     
            # pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000
            #
            location ~ \.php$ {
                try_files $uri /index.php
                root          E:\sites\cp;
                fastcgi_pass  127.0.0.1:9123;
                fastcgi_index  index.php;
                fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME $document_root$fastcgi_script_name;
                include        fastcgi_params;
            }
     
  4. h0us3cat

    h0us3cat Member

    With this i get a 500 internal server error.
     
  5. h0us3cat

    h0us3cat Member

    Nobody?

    I see this in the log, i dont think its related to the problem.

    Code:
    2012/12/07 19:56:16 [crit] 3280#2652: *90 CreateFile() "E:\nginx/htmlE:\sites\cp" failed (123: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect), client: 84.193.1.*, server: doamin.com, request: "GET /favicon.ico HTTP/1.1", host: "domain.com", referrer: "http://domain.com/"
    Also this, looks weird.
    Code:
    2012/12/07 14:34:27 [crit] 3280#2652: *43 GetFileAttributesEx() "E:\nginx/html/http:/domain.com/index.php/index.php/index.php" failed (123: The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect), client: 211.144.76.*, server: domain.com, request: "GET /http:/domain.com/index.php/index.php/index.php HTTP/1.0", host: "domain.com", referrer: "http://domain.com/index.php"
     
  6. James

    James Well-Known Member

    Maybe you can help? I recall an nginx conversation with you and you were a great help :p
     
  7. Luke F

    Luke F Well-Known Member

    For starters you should be using the format E:/sites/cp/

    And the root directive should be in the server block not the location blocks
     
    Jake Bunce and HWS like this.
  8. h0us3cat

    h0us3cat Member

    thx.
     

Share This Page