• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.3 File upload - empty file browser window

Neil E.

Active member
#1
I have attachments set up to allow GPS files (gpx,gdb etc.) to be uploaded. I can attach them no problem. One user states that when he tries, his file browser window is empty when he goes to find the file. I've checked permissions and he should be able to do this.

What is the consequence of a disallow permission for file uploads? Missing the "upload a file button"? Does the empty file browser indicate my set up is wrong?
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
The file browser (with Flash) limits to the allowed file extensions. I do vaguely recall a report from ages ago that someone said not all extensions were showing up, but it wasn't something I could ever reproduce; they seemed to imply it was Firefox-specific. Other than passing in the allowed file extension, we really have no control over the OS file picker. He may be able to attach the file directly by typing the name or he can disable the Flash uploader.

What is the consequence of a disallow permission for file uploads? Missing the "upload a file button"? Does the empty file browser indicate my set up is wrong?
I'm not sure what you mean by this. If you don't have permission to upload files, you won't see the upload button.
 

Neil E.

Active member
#3
If you don't have permission to upload files, you won't see the upload button.
That is exactly what I wanted to confirm.

This issue was directly related to the Flash uploader. With it unchecked in the user's preferences, the attachments were visible and could be uploaded.

What does the Use Flash Uploader checkbox do on the Attachment Options page? How is it different than the user preferences?

As part of testing, I gave the user custom permissions. How do I revert him back to having the permissions from his usergroup (remove the custom permissions)?
 

Sunka

Well-known member
#4
The file browser (with Flash) limits to the allowed file extensions. I do vaguely recall a report from ages ago that someone said not all extensions were showing up, but it wasn't something I could ever reproduce; they seemed to imply it was Firefox-specific. Other than passing in the allowed file extension, we really have no control over the OS file picker. He may be able to attach the file directly by typing the name or he can disable the Flash uploader.
That was my problem and strange solution was to delete that custom added allowed extensions in ACP for attachment, and save it, and then add it again but not at same order.
Also, another problem was when same extension added twice.

All in all, xenforo have strange behaviour when saved allowed attachment extensions with flash uploader enabled. Sometimes it seems that for not known reason extensions are not saved.

Try to save it couple of times, and in some random order, that could fix problm
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#5
What does the Use Flash Uploader checkbox do on the Attachment Options page? How is it different than the user preferences?
It's simple a global control.

As part of testing, I gave the user custom permissions. How do I revert him back to having the permissions from his usergroup (remove the custom permissions)
Go to edit the user-specific permissions and use the "quick check" option to reset them to not set or inherit.
 

Neil E.

Active member
#9
I need more detail please. What is a numerical option? I only changed permissions and unchecked the flash uploader.

EDIT: Ok I understand, one of the limit boxes was set to a value other than 0.
With this corrected, he is no longer in the user permission list.

Thank you.