1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Error at import

Discussion in 'Media Gallery Support' started by HWS, Jun 18, 2015.

  1. HWS

    HWS Well-Known Member

    When importing from XenGallery we always get the following error:

    "Not a JPEG file: starts with 0x3c 0x68"

    and the imports fails and stops.

    How can this be solved?

  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Is that the only error or is there a stack trace too?
  3. HWS

    HWS Well-Known Member

    There is no error in XF shown. This error message is from the servers php log
  4. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    What version of PHP is this?

    I have a vague recollection of a bug in a certain PHP 5.6 build that seemed to fall over on various GD functions.
  5. HWS

    HWS Well-Known Member

    PHP 5.5.13
  6. HWS

    HWS Well-Known Member

    With several restarts of the deferred process we now could finish the import (the deferred process).
    However many images have not been imported.
  7. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Signs are all pointing to a corrupt image file. It seems as though the metadata of the image (we don't rely on the extension to work out the type of image) is suggesting it is a jpeg but using the jpeg functions is causing it to complain that the file it's dealing with is not in fact a jpeg.

    You may need to identify the problem images in the source data (noting the last image imported when the error happens) and remove them from the source data.
  8. HWS

    HWS Well-Known Member

    We'll try to do that.

    Thanks for helping!

Share This Page