1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 Daily Statistics occasionally showing zero values - re-count fixex, but a bug or cron issue?

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by CyclingTribe, Jan 1, 2014.

  1. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Over the past few months there have been several occasionals where the daily statistics values on some variables at CycleChat have been zero; posts, active members, likes, etc.


    Rebuild Daily Statistics fixes the counts, but I'm wondering why it's miscounting in the first place.

    Are the stats calculated in a single run or are they separate cron jobs?

    What triggers the cron job and when is it set to run?

    Could this be run directly from the server using a Debian cron entry?

    Shaun :D
  2. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    I should add that CycleChat is still on 1.2.3 - and, having read a thread regarding cron changes for 1.2.4 I think I'll update it in the coming days to see if it resolves this issue too. (y)
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    If there are some stats that are non-zero, it indicates the cron ran. However, it doesn't indicate that the cron finished, so it's possible the script got killed while it was running.
  4. CyclingTribe

    CyclingTribe Well-Known Member

    Thanks Mike. Would it improve matters if I ran the cron directly from the server via a system initiated cron job (with root as the owner)? If so, what would be the command line?

    Shaun :D
  5. lazy llama

    lazy llama Well-Known Member

    Is there any way of re-running the stats from just the missing day or running the stats rebuild from the commandline?

Share This Page