1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Cannot send any forum emails

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Zackerykr, Oct 17, 2015.

  1. Zackerykr

    Zackerykr Member

    I've launched a new forum, and I'm getting an error I've never seen before. It looks like there's something wrong with the sendmail.php file, but as I'm not fluent in the ways of PHP, I have no idea why this is happening.

    Code:
    Zend_Mail_Transport_Exception: Email to me@myemail.com failed: Unable to send mail. - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137
    
    #0 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Sendmail->_sendMail()
    #1 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
    #2 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/Deferred/UserEmail.php(168): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Sendmail))
    #3 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/Deferred/UserEmail.php(62): XenForo_Deferred_UserEmail->_sendEmail(Array, Array, Object(Zend_Mail_Transport_Sendmail))
    #4 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_UserEmail->execute(Array, Array, 7.8949179649353, '')
    #5 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.8949179649353, '', false)
    #6 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, 7.8949189186096, '', false)
    #7 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/ViewRenderer/Abstract.php(352): XenForo_Model_Deferred->run(true, 7.8949189186096)
    #8 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/ViewRenderer/HtmlAdmin.php(50): XenForo_ViewRenderer_Abstract::hasManualDeferredToRun()
    #9 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/FrontController.php(616): XenForo_ViewRenderer_HtmlAdmin->renderRedirect(4, 'http://skyhaven...', NULL, Array)
    #10 /var/www/sites/skyhavenmc.com/library/XenForo/FrontController.php(158): XenForo_FrontController->renderView(Object(XenForo_ControllerResponse_Redirect), Object(XenForo_ViewRenderer_HtmlAdmin), Array)
    #11 /var/www/sites/skyhavenmc.com/admin.php(13): XenForo_FrontController->run()
    #12 {main}
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You are using the PHP mail function so XenForo passes the email to sendmail or the equivalent on the server.

    The failure is at the server level, you can check the server mail log to see why it is failing.

    Your host should be able to help with that.
     
    Zackerykr likes this.
  3. Zackerykr

    Zackerykr Member

    I'm hosting this myself, so where would I find the mail log? The mail is hosted through someone else though, just to clarify.
     
  4. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    Your log would often be /var/log/maillog. Make sure you have actually installed an MTA (such as Postfix).
     
    Zackerykr likes this.

Share This Page