• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.4 Cannot access forum again [admin] and site

Echelon

Active member
#1
Got his error...

[04-Jan-2015 10:18:17 Europe/Amsterdam] PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdf.so' - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20100525/pdf.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

Is anyone familiar with this problem?

cannot login or go to admin anymore
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
That may not be relevant, but it's just saying that one of the PHP extension you have in you PHP config can't be found. You should resolve that, but it's unlikely to be causing problems (unless perhaps it's outputting to the page, though these startup errors don't normally).
 

Echelon

Active member
#3
That may not be relevant, but it's just saying that one of the PHP extension you have in you PHP config can't be found. You should resolve that, but it's unlikely to be causing problems (unless perhaps it's outputting to the page, though these startup errors don't normally).
and with php extension you mean [addon]?
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#4
No, he means a php extension.

You haven't specified what error you are receiving or why you can't access the ACP.
 

Echelon

Active member
#5
No, he means a php extension.

You haven't specified what error you are receiving or why you can't access the ACP.
where can i find the specifications of this problem so i can communicate this problem because the errorlog does not give me any clue?
 

Echelon

Active member
#9

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#10
That just appears to be an image file.

Neither that nor the php extension should be causing your problems, which you still haven't actually clarified.
 

Echelon

Active member
#11
That just appears to be an image file.

Neither that nor the php extension should be causing your problems, which you still haven't actually clarified.
thanks.....what to clarify if i cannot login in admin. Do i need to go to ftp and disable all the latest addons i installed somehow.....if it's a addon that causes the problem?
 

Echelon

Active member
#13
The PHP PECL for the PDF related process is not present. Have you recently ran a recompile of EasyApache?
Is this a shared host or a vps/dedi?
it's my lucky weekend isn't it ;-). I will ask my businesspartner who is also the hoster on the dedicated server. By the way....easyapache?/recompile?/vps?/dedi?.......this all is abracadabra to me
 

Tracy Perry

Well-known member
#14
it's my lucky weekend isn't it ;-). I will ask my businesspartner who is also the hoster on the dedicated server. By the way....easyapache?/recompile?/vps?/dedi?.......this all is abracadabra to me
If you have access to shell (which sounds like you don't :p ) it's normally just removing the include for that PECL from either the php.ini or the conf.d directory it loads modules from.