• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Big Forum Services on AWS

Jim Boy

Well-known member
#1
If you have a very large forum, with multiple hardware and a thousand dollar a month spend and want to make the most out of AWS, then speak to me :)
 

eberkund

Well-known member
#2
No offense, but if I were someone with a very large forum and thousands of dollars to spend on hosting I wouldn't be speaking to someone with little to no reputation who can't even string together a sentence with correct grammar to promote himself.
 

Jim Boy

Well-known member
#3
No offense, but if I were someone with a very large forum and thousands of dollars to spend on hosting I wouldn't be speaking to someone with little to no reputation who can't even string together a sentence with correct grammar to promote himself.
Fair comment, but considering I designed and implemented the infrastructure solution for the second largest XenForo site and probably the most peaky traffic wise, a solution that knocked thousands off the monthly spend of the previous setup, then I have the runs on the board. I dont expect any takers though.
 

Jim Boy

Well-known member
#5
Mind sharing what were the cost differences like?
I can't give you specifics as that is commercial-in-confidence, but their 4 figure monthly bill was halved. And almost as importantly rather than falling over when a spike hits, which was common, it just moves on. The only recent issue we've had with large numbers of customers causing system degredation was an inherent fault in XenForo itself - and that fault is currently sitting in the future bug fixes list on this forum.
 

thedude

Well-known member
#6
I can't give you specifics as that is commercial-in-confidence, but their 4 figure monthly bill was halved. And almost as importantly rather than falling over when a spike hits, which was common, it just moves on. The only recent issue we've had with large numbers of customers causing system degredation was an inherent fault in XenForo itself - and that fault is currently sitting in the future bug fixes list on this forum.
Mind sharing what that fault is, if you don't mind?

Edit: found it
 
Last edited: