1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beta2: Avatar under the search-box on main forum-display got grainy

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Dietmar, Oct 21, 2010.

  1. Dietmar

    Dietmar Member

    As the thread-title tries to describe, I happened to discover this effect. With beta1 the avatar was sharp and now it got grainy and blurred. :confused: Any help possible?
    Btw.: This is the only place, where the avatar-resolution seemingly changed (as far as I could see) - all other avtars still show up crispy. The avatar-size is 96x96 pixels.
  2. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    The avatar shown there is the 96x96 avatar at 80x80, unless you've changed it back up to 96px. Got a screenshot? It's likely down to browser resizing algorithms, and not much can be done short of using a different size.
  3. Michael

    Michael Active Member

    I had the same issue, have you updated the template for it?
  4. Dietmar

    Dietmar Member

    Thanks for looking into it! :)

    Here are the screenshots, at first the mentioned "grainy" version


    And here the "crisp" version from the member-card, as it showed up in beta1 under the search-box too.


    Btw.: I am on Snow Leopard right now and the avatars are looking identical grainy/non-grainy on Chrome, Safari, Firefox and Opera.
  5. Dietmar

    Dietmar Member

    I just discovered the cause of the grainy avatar underneath the search-box.

    After reverting all templates of the addon XenMoods and disabling it the mentioned avatar is showing up in full beauty again! :)
  6. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

    That might be a feature. Are you feeling grainy? :eek:
    Andy.N likes this.
  7. Dietmar

    Dietmar Member

    Sometimes. :cool:
  8. Andy.N

    Andy.N Well-Known Member

    You should report this feature in the Xenmood topic so other people don't have to feel grainy needlessly.
  9. Dietmar

    Dietmar Member

    I did it a few minutes ago.
  10. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member


    You might want to let the author of the add-on know as it shouldn't affect avatars in that way.
  11. Dietmar

    Dietmar Member

    So I´m just confused and can say sorry for bothering. The issue obviously is resolved.

    Installed beta1.
    Installed XenMoods 1.0.3.
    Upgraded to beta2.
    Updated the outdated templates and re-edited it according to the XenMoods-instructions.
    Discovered the grainy avatar under the search-box.
    Reverted all edited templates and deactivated XenMoods.
    The grainy avatar was sharp again.
    Reactivated XenMoods and edited the templates again.

    Now it´s all fine still!

    Since I´m no programmer, I just can assume side-effects with caches or something like that.

Share This Page