1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 96 Pages of Errors today..

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by TheBoss, Jul 16, 2015.

  1. TheBoss

    TheBoss Well-Known Member

    I am running v1.4.6 and even though forum still seems to be working just fine I have just noticed 96 pages of errors that have just started today.

    I have not added or done anything for weeks now apart from the daily checks ...

    Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Incorrect key file for table './rhprojec_xen1/xf_session.MYI'; try to repair it -library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
    Generated By: Unknown Account, 20 minutes ago
    Stack Trace
    #0 /home/rhproject/public_html/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
    #1 /home/rhproject/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
    #2 /home/rhproject/public_html/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(661): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('DELETE FROM `xf...')
    #3 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Session.php(827): Zend_Db_Adapter_Abstract->delete('xf_session', 'expiry_date < 1...')
    #4 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/CronEntry/CleanUp.php(23): XenForo_Session->deleteExpiredSessions()
    #5 [internal function]: XenForo_CronEntry_CleanUp::runHourlyCleanUp(Array)
    #6 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Model/Cron.php(357): call_user_func(Array, Array)
    #7 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Deferred/Cron.php(24): XenForo_Model_Cron->runEntry(Array)
    #8 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(294): XenForo_Deferred_Cron->execute(Array, Array, 7.99999690056, '')
    #9 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(428): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.99999690056, '', false)
    #10 /home/rhproject/public_html/library/XenForo/Model/Deferred.php(373): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
    #11 /home/rhproject/public_html/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
    #12 {main}
    Request State
    array(3) {
    ["url"] => string(35) "http://rh-project.info/deferred.php"
    ["_GET"] => array(0) {
    }
    ["_POST"] => array(4) {
    ["_xfRequestUri"] => string(1) "/"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
    }
    }

    Any ideas on the cause.. or cure ?

    Regards..
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    This indicates some sort of database corruption.

    You should contact your host to determine what has caused it.

    You can try repairing the xf_session table to resolve it.
     
  3. TheBoss

    TheBoss Well-Known Member

    Going through Cron jobs.. it seems as though the Hourly Clean up is causing the problem as that throws error and fails...
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    That's because the session table is corrupt.

    Try repairing that first.
     
  5. TheBoss

    TheBoss Well-Known Member

    Will do, thanks Brogan..
     
  6. TheBoss

    TheBoss Well-Known Member

    Managed to repair it and not throwing any errors , cheers Brogan..
     

Share This Page