1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 Weird problem - second dev installation affecting live site?

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by RobParker, Aug 14, 2013.

  1. RobParker

    RobParker Well-Known Member

    I just got our hosts to set up a sub-domain with a copy of our site to test something on.

    However, if I make a change on the test site (e.g. make the board inactive or change the inactive board message) then it affects our live site. Some things are affecting our live site (for example if I make changes to notices but some things are not such as Chris's notifications).

    I'm confirmed that the test install is set correctly in the config.php file to use the copy of the database, not the live one.

    The only thing I can think of is that as we have a CDN on our live site that somehow cached something and is affecting things. I've asked our hosts to clear the CDN cache.

    Any other ideas?
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Check the config.php file settings and caching.

    The last time I saw this it was related to caching.

    Also set a different cookie domain.
     
  3. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    As Brogan suggests, it's going to be something in config.php. Either the databases are the same or you're using the same cache settings (notably, the prefix).
     
    RobParker likes this.
  4. RobParker

    RobParker Well-Known Member

    The databases as set in config.php are 100% definitely different (as are the passwords and users).

    This is the cache settings from our live site's config.php

    Code:
    ## Caching
    #  http://xenforo.com/community/threads/speed-up-your-board-caching.5699/
    #  http://xenforo.com/community/threads/tip-use-apc.6456/
    $config['cache']['enabled'] = true;
    $config['cache']['frontend'] = 'Core';
    $config['cache']['frontendOptions'] = array(
      'caching'  => true,
      'automatic_serialization'  => true,
      'lifetime'  => 1800,
      'cache_id_prefix' => 'xf'
    );
    $config['cache']['backend'] = 'Apc';
    
    
    The dev site config file has this bit the same.

    Would that do it? i.e. do i need to change 'cache_id_prefix' => 'xf' to something else?
     
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Yes.
     
    RobParker likes this.
  6. RobParker

    RobParker Well-Known Member

    Thanks guys :)
     

Share This Page