1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

WebDAV with PhpED

Discussion in 'XenForo Development Discussions' started by Weppa333, Apr 24, 2013.

  1. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    Hello,

    I'm trying to set up WebDAV on XF with NuSphere's PhpED.

    Problem is, phped want a "directory" as webdav source, not a filename
    ( eg mysite.com/webdavstuff/ and it does not accept mysite.com/webdav.php )

    Did anyone successfully set up PhpED with XF's webdav ? Am I stupid indeed ? :)

    thanks for your help
     
  2. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    More clear with a screenshot
    Imagedd1.png
     
  3. AlexT

    AlexT Well-Known Member

    See if this helps:

    http://forum.nusphere.com/webdav-setup-t115.html

    Ahh, I see now, it's that it doesn't want a filename. I guess what you could do is set up a rewrite in your web server configuration. Have it rewrite mysite.com/webdavstuff to mysite.com/webdav.php
     
  4. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Even better, here's my exact PHP Ed Webdav set up:

    [​IMG]
     
  5. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    Last time I tried, it said this is not a valid directory name... I'll try again?
     
  6. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    It absolutely does not work over here :(

    Imageddd2.png

    (phpEd 8.1 rev 8111 - maybe it's a bug ?
    I did not renew my licence so I'm a bit stuck at this one as I cannot download phped 9.0 :)
    And no this is not a pirate copy I swear to god. )
     
  7. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Is your XF install in Debug mode?

    I seem to recall it working fine for me in PhpEd 8.
     
  8. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    it is not in debug mode, herhhh..
    Didn't know that was mandatory :)

    Okay :) I'll try again
     
  9. Weppa333

    Weppa333 Active Member

    And it perfectly works in debug mode :)
    Chris thank you, you spared me my licence renewal from PhpED :)

    The error message from phped made me think this was a directory problem.
     
  10. 0ptima

    0ptima Well-Known Member

    Thanks for posting this.... I need to set mine up as well. :)
     
  11. Luke F

    Luke F Well-Known Member

    Just to note for anyone reading this thread in the future, that same error from PhpED can result from using nginx without the following rule:

    Code:
    rewrite ^/admindav.php /admindav.php;
     
    Wulfspider, Weppa333 and AlexT like this.
  12. gldtn

    gldtn Well-Known Member

    Do you know if this is the same case for ForkLift and/or Transmit?

    I keep on getting 404 error when I use /xenforo/admindav.php or /xenforo/admindav.php/Public_Templates

    Also if my xenforo installation is not on root, should it still be the same rewrite or
    rewrite ^/admindav.php /xenforo/admindav.php; ?

    Thnaks
     
  13. Luke F

    Luke F Well-Known Member

    Yes it will be the same for any webdav client

    For subfolder 'xenforo', it would be:

    rewrite ^/xenforo/admindav.php /xenforo/admindav.php;
     
    gldtn likes this.

Share This Page