• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 vbulletin 4.2 import problem

eTiKeT™

Active member
#1
Vbulletin ver. : 4.2.2
Xenforo ver. : 1.2.4

HTML:
Mysqli statement execute error : Incorrect string value: '\xD0LI \xC7A...' for column 'message' at row 1

    Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute() in Zend/Db/Statement.php at line 297
    Zend_Db_Statement->execute() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 479
    Zend_Db_Adapter_Abstract->query() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 574
    Zend_Db_Adapter_Abstract->insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1612
    XenForo_DataWriter->_insert() in XenForo/DataWriter.php at line 1601
    XenForo_DataWriter->_save() in XenForo/DataWriter.php at line 1393
    XenForo_DataWriter->save() in XenForo/Model/Import.php at line 599
    XenForo_Model_Import->_importData() in XenForo/Model/Import.php at line 1684
    XenForo_Model_Import->importPost() in XenForo/Importer/vBulletin.php at line 2648
    XenForo_Importer_vBulletin->stepThreads() in XenForo/Importer/Abstract.php at line 77
    XenForo_Importer_Abstract->runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 195
    XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep() in XenForo/ControllerAdmin/Import.php at line 143
    XenForo_ControllerAdmin_Import->actionImport() in XenForo/FrontController.php at line 347
    XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 134
    XenForo_FrontController->run() in /home/altinet/public_html/xenforo/admin.php at line 13
Server Error Logs

Error Info

HTML:
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Incorrect string value: '\xD0LI \xC7A...' for column 'message' at row 1 - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
Generated By: eTiKeT™, 5 minutes ago
Stack Trace

HTML:
#0 /home/..../public_html/xenforo/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
#1 /home/..../public_html/xenforo/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
#2 /home/..../public_html/xenforo/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(574): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `xf...', Array)
#3 /home/..../public_html/xenforo/library/XenForo/DataWriter.php(1612): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('xf_post', Array)
#4 /home/...../public_html/xenforo/library/XenForo/DataWriter.php(1601): XenForo_DataWriter->_insert()
#5 /home/...../public_html/xenforo/library/XenForo/DataWriter.php(1393): XenForo_DataWriter->_save()
#6 /home/...../public_html/xenforo/library/XenForo/Model/Import.php(599): XenForo_DataWriter->save()
#7 /home/..../public_html/xenforo/library/XenForo/Model/Import.php(1684): XenForo_Model_Import->_importData(5184, 'XenForo_DataWri...', 'post', 'post_id', Array)
#8 /home/.../public_html/xenforo/library/XenForo/Importer/vBulletin.php(2648): XenForo_Model_Import->importPost(5184, Array)
#9 /home/..../public_html/xenforo/library/XenForo/Importer/Abstract.php(77): XenForo_Importer_vBulletin->stepThreads(1343, Array)
#10 /home/...../public_html/xenforo/library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php(195): XenForo_Importer_Abstract->runStep(Object(XenForo_ControllerAdmin_Import), Object(XenForo_ImportSession), 'threads', 1343, Array)
#11 /home/..../public_html/xenforo/library/XenForo/ControllerAdmin/Import.php(143): XenForo_ControllerAdmin_Import->_runStep(Object(XenForo_Importer_vBulletin4x), Object(XenForo_ImportSession), 'threads', 1343, Array)
#12 /home/..../public_html/xenforo/library/XenForo/FrontController.php(347): XenForo_ControllerAdmin_Import->actionImport()
#13 /home/....../public_html/xenforo/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#14 /home/.../public_html/xenforo/admin.php(13): XenForo_FrontController->run()
#15 {main}


Request State

PHP:
array(3) {
  ["url"] => string(48) "http://...../xenforo/admin.php?import/import"
  ["_GET"] => array(1) {
    ["import/import"] => string(0) ""
  }
  ["_POST"] => array(1) {
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
  }
}

import1.PNG import2.PNG
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
I can only guess that the conversion to UTF-8 failed as the string definitely doesn't look like UTF-8. In general, I've only seen this fail if iconv has internal problems. I've only seen it once before.

I might need to look at this while it's running on your server to determine what's going on. If you can submit a ticket with FTP and ACP login details, I can look at it. (Bearing in mind that it is 10:30 PM on Friday :))