1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. This forum has been archived. New threads and replies may not be made. All add-ons/resources that are active should be migrated to the Resource Manager. See this thread for more information.

[V0.5b] Table BBCode

Discussion in 'Add-on Releases [Archive]' started by simunaqv, Nov 26, 2010.

  1. simunaqv

    simunaqv Well-Known Member

    Hello,

    I am providing an early release of this add-on which will add a table BBCode to your XenForo boards. There is a vbulletin mod that makes it possible to include tabular data in posts using an easy to use syntax. I have tried to use a similar syntax. At the moment this add-on provides only the option of specifying column headers. If no column headers are specified, some default columns headers are included. These are necessary in order to make it work with the DataTables jquery plugin that is used in this add-on.

    Following is the code with the head option specified.

    Code:
    [table=head]
    one | two | three
    [B]1[/B] | 2 | [IMG]http://localhost/xf/styles/default/xenforo/logo.png[/IMG]
    4 | 5 | 6
    7 | [COLOR=rgb(255, 0, 0)]8[/COLOR] | ;)
    [/table]
    This produces the table shown in the following figure.

    [​IMG]

    As shown in the above figure, bbcodes and similies are parsed inside the table cells. The following figure shows the same table, this time with the head option removed and hence with the default column headers.

    [​IMG]

    Please note that this is an early release. I will welcome your suggestions for making this add-on better. At some point in time, I might add more options to customize the look and feel of the tables. The choice of the DataTables jquery plugin was rather arbitrary. I will look into the possibility of using other jquery table/grid plugins with this add-on.
     

    Attached Files:

    Veer, Perspektif, shenmuee and 8 others like this.
  2. Decent60

    Decent60 Well-Known Member

    I don't think we will be using something like that but that is surely a very neat concept and interesting idea. Although I might use something like that for Pages on our site. Very nice.
     
  3. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Pages use HTML and don't currently support BB Code.
     
  4. Decent60

    Decent60 Well-Known Member

    You can't use the PHP callbacks to get the BBCode functions (or at least, a specific function) working on a particular page?
     
  5. ArnyVee

    ArnyVee Well-Known Member

    This is great for organizing nice information threads :D

    Thanks for working on it :)
     
  6. Shaun Mason

    Shaun Mason Active Member

    Mind providing a guide how to use this? I uploaded and installed the .xml and when I put the above code into the editor, I do not get tables output.
     
  7. simunaqv

    simunaqv Well-Known Member

    Did you only install the xml file or did you also upload the accompanying files?
    What code are you using to display the tables?
     
  8. Floris

    Floris Guest

    Very cool, thanks for making & releasgint his :)
     
  9. Shaun Mason

    Shaun Mason Active Member

    I uploaded the unzipped contents of the upload folder to the xenforo root directory, then installed the XML. I tested with the BBCode you have in your initial post.
     
  10. Shaun Mason

    Shaun Mason Active Member

    I got this to work finally on my main domain. For whatever reason it wouldn't work on my test domain, but neither would another product I installed. I am assuming I have a bad template or something.

    It is very nice, well done.
     
  11. lms

    lms Well-Known Member

    Thanks

    Salud2
     
  12. Jeremy

    Jeremy XenForo Moderator Staff Member

    I
    If you had BB Code Manager installed there is probably an incompatability, as there was with the parseHTML code Dark did.
     
  13. kkm323

    kkm323 Well-Known Member

    I love this mod
    I wish I can add columns like in Microsoft office or similar program :)
     
  14. Renada

    Renada Active Member

    Hi Simunaqv,

    Thank you for releasing this here, I've used it for a long time on the other platform. :)

    I use Jaxel's Portal and get this error when enabling your table bbcode.

    Fatal error: Class 'Nabeel_Table_BbCode_Formatter_Base' not found in /home/sites/xxxxx.com/public_html/xxxxx/forums/library/XenForo/Application.php(363) : eval()'d code on line 1

    Is this something you can fix or would I need to ask Jaxel?

    Regards,
    Renada :)
     
  15. simunaqv

    simunaqv Well-Known Member

    hmm..
    It does not look like this error has anything to do with the Portal mod. Did you upload the add-on files before you imported the xml-file?
     
  16. Renada

    Renada Active Member

    Hi :)

    Yes I uploaded the files, imported the xml file. I've uninstalled it and reinstalled it and still get the same error on the portal page.

    I can provide you with access if necessary. :)

    Regards,
    Renada
     
  17. Renada

    Renada Active Member

    Hi,

    I've disabled all add-ons, uninstalled and reinstalled and the error I get when posting is now this:

    PHP:
    [BFatal error[/B]:  Class 'Nabeel_Table_BbCode_Formatter_Base' not found in [B]/home/sites/mysite.com/public_html/xxxxxx/forums/library/XenForo/BbCode/Formatter/Base.php[/Bon line [B]1396 [/B]
    If I enable the add-ons again I get the previous error which is:

    PHP:
    Fatal error: Class 'Nabeel_Table_BbCode_Formatter_Base' not found in /home/sites/xxxxx.com/public_html/xxxxx/forums/library/XenForo/Application.php(363) : eval()'d code on line 1
    Is there anything you can do to help get this working please?

    Regards,
    Renada :)
     
  18. a legacy reborn

    a legacy reborn Well-Known Member

    I just installed it on localhost and it works fine so this might be a server issue.
     
  19. Renada

    Renada Active Member

    Not sure why that would be as it works perfectly on vBulletin [​IMG]
     
  20. a legacy reborn

    a legacy reborn Well-Known Member

    Hmmmm...Maybe your files are corrupt? When you reinstalled did you redownload?
     

Share This Page