1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Unable to Send Mail.

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Shane Greer, Oct 21, 2015.

  1. Shane Greer

    Shane Greer Member

    Hello you beautiful people Im looking for some advice / general pointers.

    I recently upgrade my Fasthosts hosting from a Business Premium account to an Ultimate Cloud Based Server from the same company.

    Since then I have been getting errors.. see below.

    Code:
    Zend_Mail_Transport_Exception: Email to winterbachj@yahoo.com failed: Unable to send mail. - library/Zend/Mail/Transport/Sendmail.php:137
    Generated By: Unknown Account, Today at 11:13 AM
    
    Stack Trace
    
    #0 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Sendmail->_sendMail()
    #1 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
    #2 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/XenForo/Model/MailQueue.php(79): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Sendmail))
    #3 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/XenForo/Deferred/MailQueue.php(10): XenForo_Model_MailQueue->runMailQueue(7.6099269390106)
    #4 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/XenForo/Model/Deferred.php(295): XenForo_Deferred_MailQueue->execute(Array, Array, 7.6099269390106, '')
    #5 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/XenForo/Model/Deferred.php(429): XenForo_Model_Deferred->runDeferred(Array, 7.6099269390106, '', false)
    #6 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/library/XenForo/Model/Deferred.php(374): XenForo_Model_Deferred->_runInternal(Array, NULL, '', false)
    #7 /home/hp3-linc1-nfs2-z/183/40183/user/htdocs/thefgmforum/deferred.php(23): XenForo_Model_Deferred->run(false)
    #8 {main}
    
    Request State
    
    array(3) {
      ["url"] => string(53) "http://www.thefewgoodmen.com/thefgmforum/deferred.php"
      ["_GET"] => array(0) {
      }
      ["_POST"] => array(4) {
        ["_xfRequestUri"] => string(46) "/thefgmforum/conversations/file-returned.6922/"
        ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
        ["_xfToken"] => string(8) "********"
        ["_xfResponseType"] => string(4) "json"
      }
    }
    
    
    Delete... 
    Before the upgrade default mail was working perfect but am really struggling to get any kind of mail system to get through. My support is pretty lame to be honest so I thought I'd hit you guys up here for an explanation.

    And here is a screenie of my email options.

    Snap 2015-10-21 at 14.42.52.png

    Ok... first to answer correctly wins my undivided gratitude. :)

    Shane
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You are using the PHP mail function so XenForo passes the email to sendmail or the equivalent on the server.

    The failure is at the server level, you can check the server mail log to see why it is failing.

    Your host should be able to help with that.
     
  3. Shane Greer

    Shane Greer Member

    Ok got this back from my host support.

    error.png

    Does anyone have any answers.... server guys says php mail works. Im confused.
     

Share This Page