1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.5 Two-Step Verification Code Not Being Sent

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Dominic Lim, Jan 4, 2016.

  1. Dominic Lim

    Dominic Lim New Member

    Hi there,

    When trying to log in, I'm prompted for a two-step verification code. However, no code has been sent to my designated e-mail account as of late - thus, preventing me from logging in on my secondary account.

    I have tried disabling this feature with my main admin account under "General Permissions" but unfortunately, I am still prompted for two step verification while logging in.

    How do I generate a backup code using my admin account under this circumstance? Also, how do I resolve the "no verification email being sent" crisis?

    Thank you for the help.
     
  2. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    You also need to disable it in your ACP profile.
     
  3. Dominic Lim

    Dominic Lim New Member

    Hmm, does this mean all my members will have to go through the 2-step verification, unless they disable it from their Control Panel?
     
  4. Amaury

    Amaury Well-Known Member

    If you require it, yes.

    You can disable it here:

    Two-Step.PNG
     
  5. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    It needs to be explicitly set up by members unless you are forcing it in the user group permissions.

    There is a config.php switch to disable it, which will enable you to log in.
    PHP:
    $config['enableTfa'] = false;
     
  6. Dominic Lim

    Dominic Lim New Member

    Thank you Amaury and Brogan.

    Brogan : How would I go about installing that PHP code? Sorry about the newness but is there documentation out there somewhere?
     
  7. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    If you have access to the ACP via another administrator account then you can use the method posted by amaury above.
     
  8. Dominic Lim

    Dominic Lim New Member

    Thank you guys, much appreciated. Will try it out soon.
     
  9. Dominic Lim

    Dominic Lim New Member

    $config['enableTfa'] = false;

    In regards to this, would it be possible to quickly summarize in a few steps how I would go about inserting this code snippet?
     
  10. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Edit the /library/config.php file and add it at the bottom.
     

Share This Page