• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Rebuilding Search Index

#1
I recently converted over from vbulletin to xenforo, my forum is hosted on a powerful dedicated server and has 361k threads and 5.3m posts. Everytime I try to restart building my search index cache my website becomes unresponsive.

Any help would be greatful.

Thanks
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
Have you enabled Enhanced Search on your site? It doesn't look like it based on your search page (relevance is not a search option).
 
#3
Have you enabled Enhanced Search on your site? It doesn't look like it based on your search page (relevance is not a search option).
Hi Mike, I'm new to xenforo so I am not exactly search. It does seem to be enabled, but under search options I havent got elastic search enabled but I dont know what I'm doing so I didnt want to break anything.
 

Brogan

XenForo moderator
Staff member
#4
Enable it like so:
upload_2015-4-24_11-4-21.png

Then go to Tools -> Elasticsearch Setup and select the stemming analyzer, if desired.

Then run the rebuild.
 
#5
Tried this, but get the error below when trying to rebuild search :

An exception occurred: No response returned from Elasticsearch. Is it running? in /home/petforum/public_html/library/XenES/Search/SourceHandler/ElasticSearch.php on line 971

  1. XenES_Search_SourceHandler_ElasticSearch->_triggerFailedIndexError() in XenES/Search/SourceHandler/ElasticSearch.php at line 76
  2. XenES_Search_SourceHandler_ElasticSearch->finalizeRebuildSet() in XenForo/Search/Indexer.php at line 125
  3. XenForo_Search_Indexer->finalizeRebuildSet() in XenForo/Deferred/SearchIndex.php at line 74
  4. XenForo_Deferred_SearchIndex->execute() in XenForo/Model/Deferred.php at line 294
  5. XenForo_Model_Deferred->runDeferred() in XenForo/Model/Deferred.php at line 428
  6. XenForo_Model_Deferred->_runInternal() in XenForo/Model/Deferred.php at line 373
  7. XenForo_Model_Deferred->run() in XenForo/ViewRenderer/Abstract.php at line 352
  8. XenForo_ViewRenderer_Abstract::hasManualDeferredToRun() in XenForo/ViewRenderer/HtmlAdmin.php at line 130
  9. XenForo_ViewRenderer_HtmlAdmin->renderContainer() in XenForo/FrontController.php at line 618
  10. XenForo_FrontController->renderView() in XenForo/FrontController.php at line 158
  11. XenForo_FrontController->run() in /home/petforum/public_html/admin.php at line 13