• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 Post using thumbnail or inline image gets stuck?

#1
We are on Xenforo 1.5.9,

We updated our CPanel to PHP 7.0.9 last night (we had been using a custom 7.0.9 binary before this, so the only difference is CPanel has loaded more PHP modules) and now it appears when posting if you attach an image and chose to thumbnail it or place it inline the post page gets stuck after hitting "Create Thread" the progress bars appear and never go away, however the post is correctly made? If we disable all plugins the problem goes away, however this worked before in our custom PHP 7.0.9 binary, why is it a problem now?

We also tried disabling email to see if it was hanging up the posting process, and it did not help.

Can anyone suggest other methods of debugging this problem?
 
#2
We get a JavaScript error when this happens, and since the thread does indeed post, I wonder if it's just a Javascript/UI error?

TypeError: a is null
.ajax/f()
xenforo.js:226
n.Callbacks/j()
jquery.min.js:2
n.Callbacks/k.fireWith()
jquery.min.js:2
x()
jquery.min.js:4
.send/b()
jquery.min.js:4

The line in the xenforo.js file (minimized) seems to be:
"_xfRequestUri",g.location.pathname+g.location.search);b=XenForo.ajaxDataPush(b,"_xfNoRedirect",1);XenForo._csrfToken&&(b=XenForo.ajaxDataPush(b,"_xfToken",XenForo._csrfToken));var f=function(a,b){typeof a=="object"&&(typeof a._visitor_conversationsUnread!="undefined"&&(XenForo.balloonCounterUpdate(c("#ConversationsMenu_Counter"),a._visitor_conversationsUnread),XenForo.balloonCounterUpdate(c("#AlertsMenu_Counter"),a._visitor_alertsUnread),XenForo.balloonCounterUpdate(c("#VisitorExtraMenu_ConversationsCounter"),

a seems to be null, perhaps the problem?
 
#5
It's a known issue and Tapatalk 3.1.10 has a specific fix for this issue. Threw us for a loop that's for sure! We are updating to 3.1.10 to see if this resolves the issue.