• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.3 PHP processes?

#1
How many does xenforo uses PHP processes simultaneous ?

I was receiving the error while i was trying to register test user
the server encountered an internal error or misconfiguration and was
> unable to complete your request.
>
> Please contact the server administrator at [no address given] to
> inform them of the time this error occurred, and the actions you
> performed just before this error.

then i checked logs i saw that
> [Tue Mar 18 14:11:12.963510 2014] [:error] [pid 17107:tid
> 3241531397888] (104)Connection reset by peer: [client
> 212.41.133.66:31393] FastCGI: failed to read from backend server,
> referer: http://www.rotaractforum.com/index.php?register/register
> [Tue Mar 18 14:11:55.000508 2014] [:error] [pid 17107:tid
> 3241506219776] (104)Connection reset by peer: [client
> 212.41.133.66:57983] FastCGI: failed to read from backend server,
> referer: http://www.rotaractforum.com/index.php?register/register
then i saw in FPM public pool status this error :

[18-Mar-2014 08:55:50] WARNING: [pool www] child 16252 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 81.047241 seconds from start
[18-Mar-2014 08:56:34] WARNING: [pool www] child 16265 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 43.982149 seconds from start
[18-Mar-2014 08:56:56] WARNING: [pool www] child 16271 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 22.256277 seconds from start
[18-Mar-2014 08:57:21] WARNING: [pool www] child 16273 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 24.751511 seconds from start
[18-Mar-2014 09:05:39] WARNING: [pool www] server reached max_children setting (2), consider raising it
[18-Mar-2014 09:33:09] WARNING: [pool www] child 16319 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 18.455500 seconds from start
[18-Mar-2014 09:33:48] WARNING: [pool www] child 16322 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 38.542327 seconds from start
[18-Mar-2014 12:23:05] WARNING: [pool www] child 16840 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 3.008704 seconds from start
[18-Mar-2014 13:51:08] WARNING: [pool www] server reached max_children setting (2), consider raising it
So I learnt that my host package ( gandi.net Simple Hosting S pack ) can only 2 php processes(
As reminder, a PHP process is the slot that the web server (Apache2) to
execute the PHP code/page requested by an user. A PHP process is then opened for a very short time (few millisecond) and freed again. When no PHP
processes are available, then the web server Apache2 can't satisfy the client's request asking for a PHP page. So Apache2 fails to respond, and the
web accelerator returns the error 503 since no result came from the web server Apache 2 running on Simple Hosting packet)..

So my question is what is the minimum req. for xenforo to run properly php process?