1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

php.ini

Discussion in 'Server Configuration and Hosting' started by Storm3y, Aug 22, 2013.

  1. Storm3y

    Storm3y Member

    Hi Folks,


    Had a slight problem with our XenForo forum today. We kept getting Internal Server Error (500) and I managed to find out that the php.ini was causing the problem. I suspect and update to the server has happened resulting in this error.


    I deleted the contents of the php.ini file and the forum is working fine. In the past we've made amendments I think but can't really remember what we have changed etc.

    I'm wondering if any of you could help us troubleshoot which part of the php.ini file is causing the problems.

    We are running PHP Version 5.4.18

    Cheers

    The php.ini file can be found at http://pastebin.com/M6wV13f4
     
  2. WSWD

    WSWD Well-Known Member

    What do your error logs show? You should be able to see exactly what was causing the 500 error.
     
  3. Storm3y

    Storm3y Member

    Where would I find those?
     
  4. WSWD

    WSWD Well-Known Member

    Are you running Apache, or what web server are you using?
     
  5. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Usually for apache under /var/logs/apache (or possibly /var/log/apache2) and nginx /var/log/nginx.
     
  6. Storm3y

    Storm3y Member

  7. dbembibre

    dbembibre Active Member

    PHP is failing to load Ioncube extension. "Failed loading /usr/local/IonCube/ioncube_loader_lin_5.2.so: "
    Remove from php.ini or in centos for example you can find ion cube.ini in the following route /etc/php.d/ioncube.ini or correct the path:

    Code:
    locate ioncube
    Puth the path of previous command in php.ini or in /etc/php.d/ioncube.ini

    example:
    Code:
    [ZEND]
    zend_extension = /usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so
     

Share This Page