• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Server issue Mysqli statement execute error : Prepared statement needs to be re-prepared

rellek

Well-known member
#1
Hi,

today in the morning, there was an error logged. It looks like some fool trying to hack something or Google trying to try something or whatever. Anyways, this has been logged:

Code:
Zend_Db_Statement_Mysqli_Exception: Mysqli statement execute error : Prepared statement needs to be re-prepared - library/Zend/Db/Statement/Mysqli.php:214
Erstellt von: Unbekanntes Benutzerkonto, Heute um 04:24

Stacktrace
#0 [path]/wewota/library/Zend/Db/Statement.php(297): Zend_Db_Statement_Mysqli->_execute(Array)
#1 [path]/wewota/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(479): Zend_Db_Statement->execute(Array)
#2 [path]/wewota/library/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(574): Zend_Db_Adapter_Abstract->query('INSERT INTO `xf...', Array)
#3 [path]/wewota/library/XenForo/Session.php(760): Zend_Db_Adapter_Abstract->insert('xf_session', Array)
#4 [path]/wewota/library/XenForo/Session.php(501): XenForo_Session->saveSessionToSource('d1fd0aab814212f...', false)
#5 [path]/wewota/library/XenForo/Controller.php(412): XenForo_Session->save()
#6 [path]/wewota/library/XenForo/Controller.php(356): XenForo_Controller->updateSession(Object(XenForo_ControllerResponse_Redirect), 'XenForo_Control...', 'Style')
#7 [path]/wewota/library/XenForo/FrontController.php(344): XenForo_Controller->postDispatch(Object(XenForo_ControllerResponse_Redirect), 'XenForo_Control...', 'Style')
#8 [path]/wewota/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#9 [path]/wewota/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#10 {main}

Benötigter Status
array (size=3)
  'url' => string 'http://www.wewota.de/misc/style?style_id=1&redirect=/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/misc/style?redirect=/misc/style?redirect=/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/threads/alternative-zu-google-analytics-piwik-aktuell-1-12.71/page-15' (length=299)
  '_GET' => 
    array (size=2)
      'style_id' => string '1' (length=1)
      'redirect' => string '/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/misc/style?redirect=/misc/style?redirect=/misc/language?redirect=/misc/style?redirect=/threads/alternative-zu-google-analytics-piwik-aktuell-1-12.71/page-15' (length=247)
  '_POST' => 
    array (size=0)
      empty
 

Mike

XenForo developer
Staff member
#2
This is, unfortunately, a server issue that we can't prevent. It seems to be a MySQL version-specific bug. Restarting MySQL can fix it. Other causes can be high server load (such as during a backup process).
 

rellek

Well-known member
#3
Thanks Mike, yeah, the high server load due to the backup might be possible. I thought for a moment that ugly query string might have caused this.