1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.1 Members getting logged out when they open new tab.

Discussion in 'XenForo Questions and Support' started by jonsidneyb, Apr 21, 2012.

  1. jonsidneyb

    jonsidneyb Well-Known Member

    I have several people telling me that they are getting logged out once in awhile when they open a link in a new tab.

    I have not been able to reproduce it but the number of people this is happening to is sufficient to know something is wrong.

    Any ideas on what could be going on.
    Digital Doctor likes this.
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Is the site switching between the www and non-www version?

    Do you have an .htaccess rule in place to force one domain?
  3. Floris

    Floris Guest

    Do you run multiple xenforo instances on the same account that they might browse as well?
    Make sure you use a cookie domain, and path, and prefix, unique for each instance.
  4. jonsidneyb

    jonsidneyb Well-Known Member

    I only have one of my xenforo licences with a forum on it. The other licences are not being used yet. They will be in different accounts when they are used.
  5. jonsidneyb

    jonsidneyb Well-Known Member

    I am going to ask the people that cannot stay logged on if it is switching between www and non-www versions.

    Will check on the other.
  6. jonsidneyb

    jonsidneyb Well-Known Member

    Wouldn't this be affecting all members. I have tried and tried to reproduce this and it does not affect me.
  7. mmoore5553

    mmoore5553 Well-Known Member

    Actually i had the same thing happen. It was when a link is in a post. I would click on it and it would ask me to login. I was already logged in at the time. I am still trying to see what cookies settings is correct.
    Digital Doctor likes this.
  8. Will

    Will Active Member

    This probably has to do with it switching between www and non-www.
  9. mmoore5553

    mmoore5553 Well-Known Member

    well I do not have it going to www. and non www.
    I thought it was just my board when it happened before or a mod i was using.
  10. Will

    Will Active Member

    Well it wouldn't have been because you were forcing it. It would have been just if you were going to your site non-www and the link you clicked on had the www in there that would cause the problem. I had that issue before which is why I added the redirect from www to non-www because my members were having the problem also.
  11. mmoore5553

    mmoore5553 Well-Known Member

    how did you add it ? Are you talking about adding it in htaccess ?
  12. Will

    Will Active Member

    Yes, adding it in htaccess file. It depends if you want to do www to non-www or non-www to www.

    I go from www to non-www so this is what I added after the RewriteEngine On

    RewriteCond %{HTTP_HOST} !^domain\.com$
    RewriteRule ^(.*)$ http://domain.com/$1 [R=301,L]
    Digital Doctor likes this.
  13. Digital Doctor

    Digital Doctor Well-Known Member

    Wouldn't this be that the user became logged out, but didn't notice they were logged out until they clicked the tab ?
    So this isn't about opening a new tab ... it's about getting logged out ?

    something to think about.

    Nope. That's not the case. It is clicking the link or tab that is logging people out.
  14. Digital Doctor

    Digital Doctor Well-Known Member

    I'm having this as well.
    It seems I am the only affected user.
    The forum runs on non-www, but someone put www URLs in their signature. When I click it .. I get logged out.

    I also see all the vB3 redirects cause this problem .... as they seem to redirect to www.

    In a www. URL ... if I removed the www. and hit enter, I am logged back in again. ( Proving the problem was the www. )
  15. Jake Bunce

    Jake Bunce XenForo Moderator Staff Member

Share This Page