1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Installation server error

Discussion in 'Installation, Upgrade, and Import Support' started by Mike Creuzer, Feb 23, 2013.

  1. Mike Creuzer

    Mike Creuzer Well-Known Member

    Hey there, here is my error:

    Server Error

    mkdir() [<a href='function.mkdir'>function.mkdir</a>]: Permission denied
    1. XenForo_Application::handlePhpError()
    2. mkdir() in XenForo/Helper/File.php at line 66
    3. XenForo_Helper_File::createDirectory() in XenForo/Install/Model/Install.php at line 203
    4. XenForo_Install_Model_Install->createDirectories() in XenForo/Install/Controller/Install.php at line 199
    5. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2() in XenForo/FrontController.php at line 310
    6. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
    7. XenForo_FrontController->run() in /home/audentio/public_html/appvisors/install/index.php at line 18

    Any ideas?
     
  2. Chris D

    Chris D XenForo Developer Staff Member

    Make sure you have set the relevant directories to CHMOD 777 (data and internal_data)
     
    MattW and Jake Bunce like this.
  3. Mike Creuzer

    Mike Creuzer Well-Known Member

    Strange. I did that, but it gave me -0x7xx. Hmm all fixed now!
     
  4. Mike Creuzer

    Mike Creuzer Well-Known Member

    Ive installed XenForo around, what, 40 times now? :p
     
  5. Slavik

    Slavik XenForo Moderator Staff Member

    When things are so easy, even the basic steps can be forgotten :D
     
    Mike Creuzer likes this.
  6. Mike Creuzer

    Mike Creuzer Well-Known Member

    Okay, I'm getting another installation error:

    Server Error

    String could not be parsed as XML
    1. SimpleXMLElement->__construct() in XenForo/Model/CodeEvent.php at line 0
    2. XenForo_Model_CodeEvent->importEventsDevelopmentXml() in XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php at line 50
    3. XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild() in XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php at line 26
    4. XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache() in XenForo/Install/Controller/Install.php at line 240
    5. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b() in XenForo/FrontController.php at line 310
    6. XenForo_FrontController->dispatch() in XenForo/FrontController.php at line 132
    7. XenForo_FrontController->run() in /home/content/76/10600376/html/install/index.php at line 18
    Any ideas on this one?
     
  7. Mike Creuzer

    Mike Creuzer Well-Known Member

    ^^ xenforo_requirements.php checks out, MySQL 5.0.x, internal_data and data both CHMOD'ed to 0777.

    ETA: Got it working.
     

Share This Page