• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.5 ImageMagick error?

#1
So, i just got a new host and domain and i installed xenforo on it, the problem right now is that i tried activating ImageMagick and upload a gif profile avatar, it didnt upload, i went back to the standard uploading thingie and uploaded a normal jpg file to my avatar. I noticed an error pop up.

Code:
ErrorException: Fatal Error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded - library/XenForo/Image/ImageMagick/Pecl.php:197
Code:
#0 [internal function]: XenForo_Application::handleFatalError()
#1 {main}
Code:
array(3) {
  ["url"] => string(64) "http://skyfirezone.com/community/index.php?account/avatar-upload"
  ["_GET"] => array(1) {
    ["account/avatar-upload"] => string(0) ""
  }
  ["_POST"] => array(8) {
    ["use_gravatar"] => string(1) "0"
    ["avatar_date"] => string(1) "0"
    ["avatar_crop_x"] => string(1) "0"
    ["avatar_crop_y"] => string(1) "0"
    ["_xfToken"] => string(8) "********"
    ["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
    ["_xfResponseType"] => string(9) "json-text"
    ["_xfUploader"] => string(1) "1"
  }
}
 

Chris D

XenForo developer
Staff member
#2
If it's a GIF that has a lot of frames then this could happen because with Imagick enabled, each frame of the GIF is resized.

Ultimately, the only solution is to extend the maximum execution time which is usually a value set in php.ini. If you don't have access to this, your host may need to do it for you.