1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.2 HTTPS <--> HTTP swapping

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by Bill.D, Dec 5, 2013.

  1. Bill.D

    Bill.D Active Member

    Hey All,

    I have enable the option to use HTTPS on my site, but I am finding an issue where it's not really sticky. By that I mean that if you go to a age with HTTPS and click a link to another thread, they its a 50/50 shot as to whether or not you stay in it. This makes you have to log back in.. Is there a way to say if you are in https to stay in it and vise versa? Either Xenforo core or a plugin maybe?

  2. Adam Howard

    Adam Howard Well-Known Member

    Which do you want https or http?
    You can't have the forum use both, you need one or the other.

    Assuming https, make sure you have change the forum url in AdminCP to reflect this and also add a redirect (301 redirect) in htaccess to forward http to https.
  3. Liam W

    Liam W Well-Known Member

    You would need a redirect mainly - XenForo uses relative links, so it just uses the protocol that is being used.

    The site URL in the admincp is for the path to other files. Make sure it also has the https, or you'll get insecure errors.
  4. Mike

    Mike XenForo Developer Staff Member

    You should stay with whatever type you used to connect to the server running XenForo. Note my warning here -- if you're using a reverse proxy and terminating SSL there, from XenForo's point of view, it may well appear to be running via HTTP. You may be able to force SSL on via config.php ($_SERVER['HTTPS'] = 'on'; I think).
    Adam Howard likes this.

Share This Page