1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

XF 1.4 High queries on forum_list

Discussion in 'Troubleshooting and Problems' started by melbo, Feb 26, 2015.

  1. melbo

    melbo Well-Known Member

    It appears that I'm now making 1 query per node on forum_list.
    Any idea what might cause something like this?

    We haven't really changed anything lately except for our style. The XFMG blocks are only adding a few queries although that was the first thing we disabled.



    There are 67 queries that looks like this (only the node ID changes):
    upload_2015-2-26_7-47-8.png
     
  2. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Which add-ons do you have installed?
     
  3. melbo

    melbo Well-Known Member

    1. "Stay Logged In" checked by default 1.1
    2. Amazon Parser 2.1
    3. Amazon Parser All 2.0
    4. AVForums.com - Auto Link Titles 1.0.10
    5. Change Thread Starter 1.0.2
    6. Conversation Essentials 1.6.2
    7. CTA Featured Threads 2.13.1
    8. Daily Doodle 1.0.2
    9. Digital Point Ad Positioning 1.3.0
    10. Ebay Parser 1.4
    11. Ebay Parser All 1.4
    12. Inactive Members 2.9
    13. Insert Attachment 1.3
    14. Keyword Replace by Waindigo 1.0.3b
    15. Link Check 1.5
    16. New User Conversation 2.0
    17. Nodes As Tabs 1.2.2
    18. Resource Manager - Thread Reassign 1.0.1
    19. sonnb - Stop Spam Here 1.3.0
    20. sonnb - Stop Spam Here - Botscout API 1.0.0
    21. sonnb - Stop Spam Here - FSpamlist API 1.0.1
    22. sonnb - Stop Spam Here - SpamBusted API 1.0.0
    23. sonnb - Stop Spam Here - Stop Forum Spam API 1.0.2
    24. TaigaChat Pro 1.3.0
    25. Tapatalk 2.3.8
    26. XenForo Media Gallery 1.0.3
    27. XenForo Resource Manager 1.1.6
    28. [bd] Rotating Ads 2.0
    29. [bd] Widget Framework 2.5.9
    30. [FreddysHouse] Two-Factor Authentication 1.3.3
    31. [ITD] Attachment Icons 1.3.5
    32. [MODM] AJAX-Chat Integration for XenForo beta 2
    33. [Tinhte] Attach Image Optimization 2.2.11
    34. [Tinhte] HTML5 Uploader 1.0.2b
    35. [Tinhte] XenTag 2.1.3c
     
  4. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    You're going to have to disable them all and re-enable them one at a time to see which queries are introduced for each one.
     
  5. melbo

    melbo Well-Known Member

    Will try tonight and see what I find.
     
  6. Brogan

    Brogan XenForo Moderator Staff Member

    Post back with your findings.

    I'm curious to know which add-on is causing it.

    Unless it's mine, in which case just keep quiet :whistle:
     
    rafass, thumped, melbo and 1 other person like this.
  7. melbo

    melbo Well-Known Member

    Will do. I've dabbled with disabling a few likely culprits with no change.
     
  8. melbo

    melbo Well-Known Member

    CTA FT&P (nulled of course)...
    78-91 queries with CTA FT&P enabled
    12 queries with CTA FT&P disabled
    Code:
    Timing: 0.1641 seconds Memory: 10.910 MB DB Queries: 78
     
    rafass and Brogan like this.
  9. melbo

    melbo Well-Known Member

    just kidding @Brogan

    Was XenTag

    So, next question: if I'm querying against OpCache and memcached, what is the consequence of this?
    @xfrocks
     
  10. xfrocks

    xfrocks Well-Known Member

    You disabled XenTag and all 70+ queries go away? Strange because normally that add-on does not do anything on forum_list.
     
  11. melbo

    melbo Well-Known Member

    Yes and that was the only addon disabled.
    I am running a tag cloud on forum_list
     
  12. xfrocks

    xfrocks Well-Known Member

    Can you try disabling the tag cloud (instead of disabling the add-on)?
     
  13. melbo

    melbo Well-Known Member

    Starting - 85 queries
    Disabled tag cloud - 82 queries
    Disabled XenTag - 19 queries

    It's adding a query per node
     
  14. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    Are you by chance running with Debug on? It reports higher than what it actually is from what I remember if you have Debug on (and least that's what all the defenders of the high count claimed it did).
     
    melbo likes this.
  15. melbo

    melbo Well-Known Member

    Thanks Tracy.
    No. I keep debug off unless I'm specially needing it on.

    I had actually enabled debug mode to remove the annoying code listener that comes back during every tapatalk update when I saw the high query stat.

    With debug on I get the above high queries with XenTag enabled and fairly normal with XenTag disabled.

    Edit: I've also seen other reports (after narrowing this down) in the XenTag thread that mention queries on forum_list of up to 290ish but haven't read any solutions.
     
  16. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    That's been the general consensus. You will see a high count with debug enabled, but in everyday use (where debug should not be on) it's lower. I didn't use the add-on so I can't tell you for sure, but you can monitor the queries with it off if you haven't already.
     
    melbo likes this.
  17. melbo

    melbo Well-Known Member

    I suppose this can be closed and I'll take it to the proper resource discussion thread. :)
     
  18. melbo

    melbo Well-Known Member

    How can I best monitor outside of debug mode?
     
  19. Tracy Perry

    Tracy Perry Well-Known Member

    melbo likes this.
  20. melbo

    melbo Well-Known Member

    Will give that a try.
    Dedi with MariaDB
     

Share This Page