Enhanced Search continues to give error messages hourly.

oneobgynmd

New member
we are using XenForo Enhanced Search 2.2.0 with Xenforo version 2.0.9 (I am not sure where UI find which version of Xenforo we are using)
For the past several months we are getting error messages almost hourly. These go away when our server is restarted only to recur again. We get messages such as this

XFES\Elasticsearch\ConnectException: cURL error 7: Failed to connect to localhost port 9200 after 0 ms: Connection refused (see http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html) in src/addons/XFES/Elasticsearch/Api.php at line 390
XFES\Elasticsearch\Api->request() in src/addons/XFES/Elasticsearch/Api.php at line 90
XFES\Elasticsearch\Api->version() in src/addons/XFES/Elasticsearch/Api.php at line 107
XFES\Elasticsearch\Api->majorVersion() in src/addons/XFES/Search/Source/Elasticsearch.php at line 381
XFES\Search\Source\Elasticsearch->getCommonSearchDsl() in src/addons/XFES/Search/Source/Elasticsearch.php at line 161
XFES\Search\Source\Elasticsearch->getKeywordSearchDsl() in src/addons/XFES/Search/Source/Elasticsearch.php at line 145
XFES\Search\Source\Elasticsearch->search() in src/XF/Search/Search.php at line 183
XF\Search\Search->XF\Search{closure}() in src/XF/Search/Search.php at line 212
XF\Search\Search->executeSearch() in src/XF/Search/Search.php at line 185
XF\Search\Search->search() in src/XF/Repository/Search.php at line 34
XF\Repository\Search->runSearch() in src/XF/Pub/Controller/Search.php at line 430
XF\Pub\Controller\Search->runSearch() in src/XF/Pub/Controller/Search.php at line 263
XF\Pub\Controller\Search->actionMember() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 350
XF\Mvc\Dispatcher->dispatchClass() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 261
XF\Mvc\Dispatcher->dispatchFromMatch() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 113
XF\Mvc\Dispatcher->dispatchLoop() in src/XF/Mvc/Dispatcher.php at line 55
XF\Mvc\Dispatcher->run() in src/XF/App.php at line 2300
XF\App->run() in src/XF.php at line 465
XF::runApp() in index.php at line 20

Yesterday we had a log message of

This is the only error I see in the current elasticsearch.log file:​

[2022-06-27T05:15:06,216][ERROR][o.e.i.g.GeoIpDownloader ] [server.whatsbestforum.com] exception during geoip databases update
org.elasticsearch.ElasticsearchStatusException: error during downloading https://geoip.elastic.co/v1/database?elastic_geoip_service_tos=agree
at org.elasticsearch.ingest.geoip.HttpClient.lambda$get$0(HttpClient.java:74) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at java.security.AccessController.doPrivileged(AccessController.java:569) ~[?:?]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.HttpClient.doPrivileged(HttpClient.java:97) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.HttpClient.get(HttpClient.java:49) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.HttpClient.getBytes(HttpClient.java:40) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.GeoIpDownloader.fetchDatabasesOverview(GeoIpDownloader.java:141) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.GeoIpDownloader.updateDatabases(GeoIpDownloader.java:129) ~[ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.GeoIpDownloader.runDownloader(GeoIpDownloader.java:266) [ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.GeoIpDownloaderTaskExecutor.nodeOperation(GeoIpDownloaderTaskExecutor.java:100) [ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.ingest.geoip.GeoIpDownloaderTaskExecutor.nodeOperation(GeoIpDownloaderTaskExecutor.java:46) [ingest-geoip-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.persistent.NodePersistentTasksExecutor$1.doRun(NodePersistentTasksExecutor.java:42) [elasticsearch-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.common.util.concurrent.ThreadContext$ContextPreservingAbstractRunnable.doRun(ThreadContext.java:777) [elasticsearch-7.17.4.jar:7.17.4]
at org.elasticsearch.common.util.concurrent.AbstractRunnable.run(AbstractRunnable.java:26) [elasticsearch-7.17.4.jar:7.17.4]
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1136) [?:?]
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:635) [?:?]
at java.lang.Thread.run(Thread.java:833) [?:?]​

Also checked the log file from yesterday elasticsearch-2022-06-26-1.log and it has the same error.

Our web host asked us "Do you use the GeoIp functionality in ElasticSearch at all? Do you have something configured in the admin section for it?"

The answer is we don't

we have no idea why this is happening . Any suggestions would be most appreciated
 
Top