• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

XF 1.2 Emails not being sent

winter4w

Active member
#1
Hello I am having a issue where it wont send the email confirmation. Can someone tell me how to fix this issue. Thanks
 

Adam Howard

Well-known member
#10
Try checking that little box which reads,

Set return path with -f parameter


I've seen some providers who will not send mail without it.

If this doesn't work, you may not have server side permissions to use php to send e-mail. And you may very well have to use your servers mail servers to send out mail.
 

xfrocks

Well-known member
#17
Ok I am having the issue again now no emails are being sent
Have you checked Spam folder? Emails tend to be detected as spam if you are running on shared host or vps. Or maybe it's delayed by the server email agent. Best to request support from your hosting provider.

Or you can use this http://xenforo.com/community/resources/bd-mails.2313/, for small site, Mailgun or Mandrill free package should be enough :p
 

winter4w

Active member
#18
For this to work perfectly, then not work, then work....ect.... You may want to contact your host or simply try using their mail server (not the php way).
Have you checked Spam folder? Emails tend to be detected as spam if you are running on shared host or vps. Or maybe it's delayed by the server email agent. Best to request support from your hosting provider.

Or you can use this http://xenforo.com/community/resources/bd-mails.2313/, for small site, Mailgun or Mandrill free package should be enough :p
Ok I guess I will contact them thanks guys :D