• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Could not determine temp directory

twollert

Active member
#1
I still get this error while installing:

Server Error
Could not determine temp directory, please specify a cache_dir manually
  1. Zend_Cache::throwException() in ***/library/Zend/Cache/Backend.php at line 197
  2. Zend_Cache_Backend->getTmpDir() in ***/library/Zend/Cache/Backend/File.php at line 123
  3. Zend_Cache_Backend_File->__construct() in ***/library/Zend/Cache.php at line 153
  4. Zend_Cache::_makeBackend() in ***/library/Zend/Cache.php at line 94
  5. Zend_Cache::factory() in ***/library/XenForo/Application.php at line 513
  6. XenForo_Application->loadCache() in ***/library/XenForo/Application.php at line 706
  7. XenForo_Application->lazyLoad() in ***/library/XenForo/Application.php at line 736
  8. XenForo_Application::get() in ***/library/XenForo/Model.php at line 146
  9. XenForo_Model->_getCache() in ***/library/XenForo/Model/DataRegistry.php at line 158
  10. XenForo_Model_DataRegistry->set() in ***/library/XenForo/Model/Cron.php at line 393
  11. XenForo_Model_Cron->updateMinimumNextRunTime() in ***/library/XenForo/Model/Cron.php at line 568
  12. XenForo_Model_Cron->importCronEntriesAddOnXml() in ***/library/XenForo/Model/Cron.php at line 504
  13. XenForo_Model_Cron->importCronDevelopmentXml() in ***/library/XenForo/CacheRebuilder/ImportMasterData.php at line 35
  14. XenForo_CacheRebuilder_ImportMasterData->rebuild() in ***/library/XenForo/ControllerHelper/CacheRebuild.php at line 26
  15. XenForo_ControllerHelper_CacheRebuild->rebuildCache() in ***/library/XenForo/Install/Controller/Install.php at line 243
  16. XenForo_Install_Controller_Install->actionStep2b() in ***/library/XenForo/FrontController.php at line 303
  17. XenForo_FrontController->dispatch() in ***/library/XenForo/FrontController.php at line 132
  18. XenForo_FrontController->run() in ***/install/index.php at line 17
System Linux *** 2.6.32.21-grsec #2 SMP Mon Sep 6 11:32:52 CEST 2010 i686
Build Date Jun 24 2010 10:23:59
Configure Command './configure' '--with-mysql=/usr/local/mysql' '--with-config-file-path=/usr/local/php53' '--with-mysqli' '--with-openssl' '--with-gd' '--enable-discard-path' '--enable-ftp' '--enable-calendar' '--with-libxml-dir' '--with-jpeg-dir=../jpeg-6b/' '--with-freetype-dir=/usr/lib' '--with-gettext' '--with-zlib-dir=../zlib-1.1.3/' '--with-png-dir=../libpng-1.0.6/' '--with-gdbm' '--with-ndbm' '--enable-dba' '--enable-wddx' '--enable-bcmath' '--enable-exif' '--with-curl' '--enable-dbase' '--enable-inline-optimization' '--with-gnu-ld' '--with-zlib' '--with-mcrypt=' '--with-xsl' '--enable-wddx' '--with-mhash' '--with-pgsql' '--with-bz2' '--with-pdo-mysql=/usr' '--with-iconv' '--enable-soap' '--with-imap' '--enable-mbstring'
Server API CGI/FastCGI
Virtual Directory Support disabled
Configuration File (php.ini) Path /usr/local/php53
Loaded Configuration File /usr/local/php53/php.ini
Scan this dir for additional .ini files (none)
Additional .ini files parsed (none)
PHP API 20090626
PHP Extension 20090626
Zend Extension 220090626
Zend Extension Build API220090626,NTS
PHP Extension Build API20090626,NTS
Debug Build no
Thread Safety disabled
Zend Memory Manager enabled
Zend Multibyte Support disabled
IPv6 Support enabled
Registered PHP Streams https, ftps, compress.zlib, compress.bzip2, php, file, glob, data, http, ftp, phar
Registered Stream Socket Transports tcp, udp, unix, udg, ssl, sslv3, sslv2, tls
Registered Stream Filters zlib.*, bzip2.*, convert.iconv.*, string.rot13, string.toupper, string.tolower, string.strip_tags, convert.*, consumed, dechunk
MySQL Version 5.1.45
I tried to set the timeout value up, download and reinstall XenForo and using a different browser. Nothing works!

Any suggestions?